Начало
Европейски информационен център Европа Директно - Кюстендил
СРЕЩА ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ДОБРИ ПРАКТИКИ И ОПИТ НА ЧИТАЛИЩА ОТ СТРАНАТА
Понеделник, 18 Септември 2017 11:46

На 18.09.2017 г. в читалище „Братство 1869” Кюстендил се проведе  среща за споделяне на добри практики и опит на читалища от страната със представители на читалища и кметове от община Кюстендил, които имаха възможност да почерпят от опита и моделите, които техните колеги са въвели в своята работа и съответно постигнатите резултати и авторитета, който са изградили като общностни центрове.

продължава>
 
МЛАДЕЖКА И ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА: ОСИГУРЯВАНЕ НА ДЪЛГОСРОЧНО ФИНАНСИРАНЕ ПО ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ+
Вторник, 19 Септември 2017 06:26

На 18 септември в Дома на Европа в София се проведе кръгла маса на тема „България и ЕС: модерни и устойчиви политики в областта на образованието, младежта и културата“. В събитието участваха евродепутати от Комисията по култура и образование на ЕП, представители на българските институции, както и представители на заинтересовани групи.

По време на дискусията беше направена равносметка на програмата Еразъм+, бяха представени предложенията на Европейския парламент за бъдещите ѝ промени, както и предстоящата реформа на Европейската младежка стратегия и по-доброто включване на културата и спорта в Многогодишната финансова рамка на ЕС след 2020 г.

продължава>
 
TIME TO MOVE - КОНКУРС ЗА ДИЗАЙН НА ТЕНИСКИ
Понеделник, 18 Септември 2017 07:03

Създайте официално лого за тениска TIME TO MOVE за 2018 г. и имате шанс да спечелите!

Time to Move е поредица от събития за млади хора, организирани в цяла Европа през октомври. Дейностите са насочени към въвеждане на стотици възможности, чрез които можете да отидете в чужбина, да участвате в международен проект, да изследвате Европа или да придобиете опит, който ви е необходим за вашето бъдеще. Доброволческа дейност в друга държава в продължение на няколко месеца? Обмен на училище за 1 семестър? Стажове в чужбина? Ние покриваме разходите.

продължава>
 
ЕВРОПА ДИРЕКТНО – КЮСТЕНДИЛ СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“ 2017
Понеделник, 18 Септември 2017 10:57

За поредна година екипът на Информационен център Европа Директно – Кюстендил се включи в  националната екоинициатива „Да изчистим България заедно“ - най-мащабната доброволческа кауза в страната, която тази година се проведе на 16 септември.

Екипът на центъра, заедно с младежи доброволци и колеги от читалище „Братство 1869”, МИКЦ  -Кюстендил, РЕКИЦ „Читалища” – Кюстендил, читалище „Пробуда 1961”, Младежка неформална група „Младите за Кюстендил” и др. почистиха тревните площи около река Банщица в района на Общинския плаж в гр. Кюстендил.

продължава>
 
ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869“ ГР. КЮСТЕНДИЛ НАБИРА ДОБРОВОЛЦИ
Четвъртък, 14 Септември 2017 07:09

Ако си на възраст от 16 до 29 години можеш да станеш доброволец.

Читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил реализира дейности по проект „Да премахнем границите пред доброволчеството“ по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ - ИПП България – Сърбия с водеща организация Асоциация „Тимошки младежки център – Зайчар“, Сърбия и Сдружение „Свободен младежки център – Видин“.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 Следваща > Край >>

Страница 1 от 4

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

Медийни партньори