Начало
Европейски информационен център Европа Директно - Кюстендил
ОБУЧЕНИЕ ЗА МЛАДИ ЛИДЕРИ И МЛАДЕЖКИ РАБОТНИЦИ
Понеделник, 20 Ноември 2017 08:55

Екипът на Информационен център Европа Директно – Кюстендил се включи в обучение за млади лидери и младежки работници, което се проведе на 18 и 19 ноември 2017 г. в гр. Дупница, област Кюстендил.  Основните теми застъпени в обучението бяха: „Работа с доброволци – набиране, привличане, обучение и супервизия“, и „Как да проведем успешни доброволчески кампании и инициативи”.

продължава>
 
КЮСТЕНДИЛ ОЧАКВА ПОДКРЕПА В 5 КАТЕГОРИИ ОТ ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА
Четвъртък, 23 Ноември 2017 11:49

Можете да гласувате за Кюстендил в пет от категориите:

 - Община Кюстендил е една от 6-те общини, които се състезават в категория „Община на 2017 г. за балнео и СПА туризъм”, като се конкурира с Велинград, Гърмен, Минерални бани, Сапарева баня и Стрелча.

- 14 общини се конкурират в категорията „Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм”. Сред тях са отново 2 общини от област Кюстендил – община Кюстендил и община Сапарева баня.

продължава>
 
УСПЕХ НА ПРЕГОВОРИТЕ МЕЖДУ ИНСТИТУЦИИТЕ НА ЕС ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА НЕОПРАВДАНОТО БЛОКИРАНЕ НА ГЕОГРАФСКИ ПРИНЦИП
Вторник, 21 Ноември 2017 11:37

Европейският парламент, Съветът на ЕС и Европейската комисия постигнаха политическо споразумение за премахването на неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет, което е важна част от изграждането на цифров единен пазар за Европа.

продължава>
 
ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ СЕ ЗАСТЪПВА ЗА ПРАВАТА НА ЖЕНИТЕ В СМУТНИ ВРЕМЕНА
Сряда, 22 Ноември 2017 07:32

На 20 ноември Европейската комисия даде началото на проява под надслов „Правата на жените в смутни времена“, актуална тема, избрана за тазгодишния колоквиум за основните права.

Последното проучване на Евробарометър подчертава, че в държавите от ЕС все още не е постигната равнопоставеност между половете. Комисията обяви, че ще предприеме конкретни действия за преодоляване на разликата в заплащането на мъжете и жените чрез план за действие, който ще бъде изпълнен до края на нейния мандат през 2019 г.

продължава>
 
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЕП АНТОНИО ТАЯНИ ЩЕ ДИСКУТИРА С МЛАДИ ХОРА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПРОЕКТ НА 21 НОЕМВРИ В СОФИЯ
Петък, 17 Ноември 2017 07:20

По повод визитата на Председателския съвет на Европейския парламент (включващ председателя на ЕП и лидерите на политическите групи) в България Информационното бюро на ЕП организира дебат със студенти и млади хора на 21 ноември 2017 г. от 16.30 ч. в зала 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. За участие в дискусията е необходима предварителна регистрация тук.

Дискусията с г-н Таяни и членовете на Председателския съвет на ЕП ще бъде под надслов „Гласът на младите: Каква Европа искаме?“ и ще даде възможност на младежите да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на европейския проект, както и да отправят своите въпроси към политическите лидери на Парламента. Модератор на събитието ще бъде един от най-ярките журналисти на БТВ – Светослав Иванов, водещ на публицистичното предаване „120 минути“.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Страница 1 от 2

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

Медийни партньори