Начало За нас
МОЯТА ЕВРОПА, МОИТЕ ПРАВА“ – ФОТОКОНКУРС, ОРГАНИЗИРАН ОТ ГРУПАТА НА ПЕС В ЕВРОПЕЙСКИЯ КОМИТЕТ НА РЕГИОНИТЕ
Четвъртък, 04 Май 2017 12:49

Неотдавнашните събития показаха, че нищо, дори и нашите най-основни права, не може да се счита за даденост. През последните месеци както в страни от ЕС, така и извън него, имаше случаи на злоупотреба с властта, насилие и посегателства върху основните права на човека, които излагат на риск основни европейски ценности.

Кои са нашите основни права? Струва ли си да се борим за тях? Трябва ли да се откажем от някои права, за да запазим други? Дали някои права не се отнасят само за избрана група хора, а не за всички? Отстоявайте правата си, грабнете фотоапарата си и снимайте!

Фотоконкурсът „Моята Европа, моите права“ приканва фотографи любители и професионални фотографи да запечатат на снимка своето тълкуване на този много актуален въпрос. Участниците могат да почерпят идеи и вдъхновение от „облака с етикети“ на уебсайта на конкурса.

Крайният срок за участие в конкурса е 30 юни 2017 г. и в него могат да участват всички пребиваващи в ЕС, навършили 18 години.

Това е Вашият шанс да спечелите фотографско оборудване по Ваш избор на стойност до 2000 евро, както и тридневно пътуване до Брюксел на културна тематика за двама души.

Трите най-добри снимки ще бъдат избрани от жури, съставено от членове на групата на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Европейския комитет на регионите (КР), представляващи местните и регионалните власти от целия ЕС, и професионални фотографи. Освен това през септември 2017 г. обществеността ще има възможност да избере четвърти лауреат чрез гласуване онлайн на страницата във Фейсбук.

Лауреатите ще бъдат обявени по време на церемония по награждаването, която ще се състои в Брюксел през четвъртото тримесечие на 2017 г. и на която те ще бъдат поканени.

Наградените снимки от конкурсите през предходните години са достъпни на CoR PES Group's Flickr account.

 

 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

Медийни партньори