Начало Новини ТЕМИТЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ТАЗИ СЕДМИЦА: БЕЖАНЦИ, ДАНЪЦИ, ЛЕГАЛНИ НАРКОТИЦИ
ТЕМИТЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ТАЗИ СЕДМИЦА: БЕЖАНЦИ, ДАНЪЦИ, ЛЕГАЛНИ НАРКОТИЦИ
Сряда, 07 Юни 2017 07:35

Бежанците в Италия, избягването на двойно данъчно облагане и мерките срещу разпространението на наркотични вещества са в центъра на вниманието на Парламента.

Парламентарните комисии ще се занимават тази седмица с миграционния наплив в Италия, със споровете относно данъчното облагане на фирми в различни страни от ЕС и с правила срещу „легалните дроги“. Целите на ООН за устойчиво развитие ще бъдат тема на обсъждане в комисиите по развитие и околна среда.

Наркотични вещества

Комисията по граждански свободи гласува в четвъртък мерки срещу разпространяването на наркотични вещества, които все още не са попаднали в забранителни списъци. Подобренията целят да съкратят времето за анализ на риска за подозрителните субстанции и за спиране на търговията с тях.

Цели за развитие

Комисиите по развитие и околна среда ще разискват в сряда с активисти целите на ООН за устойчиво развитие и приноса на ЕС. Сред поканените да говорят са банкерът Мухамад Юнус, носител на Нобелова награда за мир, и изпълнителният директор на компанията Unilever Пол Полман.

Двойно облагане

Всяка година в ЕС се водят спорове за двойно данъчно облагане на компании в различни страни, като сумите надхвърлят 10 млрд. евро. Икономическата комисия на ЕП гласува в четвъртък правила за изграждане на механизъм за разрешаване на подобни спорове.

Бежанците в Италия

Комисията по граждански свободи ще обсъжда в четвъртък как да се подобри ситуацията с бежанците и мигрантите в Италия - една от страните от ЕС, към които се насочват най-много хора.

Президентът на Боливия в ЕП

Боливийският президент Ево Моралес ще се срещне в четвъртък с председателя на ЕП Антонио Таяни и с депутатите от комисията по външни работи и подкомисията по права на човека.

Подробности ТУК
 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори