Начало Новини ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ С ЕВРОКОМИСАР ТИБОР НАВРАЧИЧ ВЪВ ВАРНА– ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО
ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ С ЕВРОКОМИСАР ТИБОР НАВРАЧИЧ ВЪВ ВАРНА– ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО
Понеделник, 12 Юни 2017 11:22

Представителството на Европейската комисия в България организира на 15 юни (четвъртък) от 16 ч. във Варна граждански диалог с комисар Тибор Наврачич, отговарящ за образование, култура, младеж и спорт в Европейската комисия. В дискусията ще се включи президентът на България Румен Радев. Темите, които се очаква да бъдат обхванати, включват бъдещето на Европа за младите, възможности за младите хора, образование и обучение, културни дейности.

Диалогът ще се излъчва на живо в интернет и по БНТ 2 от 16 ч. Гостите ще могат да задават въпросите си на място или да участват и коментират онлайн в Twitter и http://www.sli.do с хаштагове #EUdialogues и #FutureOfEurope.

Преди участието си в гражданския диалог комисар Тибор Наврачич заяви: "Младите хора имат ключова роля в изграждането на Европа на бъдещето. Трябва да работим заедно, за да им предоставим възможностите и средствата да реализират потенциала си!"

Позицията на държавния глава Румен Радев е, че „Европейският съюз се нуждае от по-голяма ефективност и заздравяване на връзката си с гражданите. Като председател на Съвета на ЕС България ще вложи още по-голяма енергия в бъдещето на обединена Европа.“

Събитието е отворено за всички желаещи да участват в дискусията и заедно с гостите да обменят мнения и да потърсят отговори на въпросите:

•    Какво бъдеще искате за Европейския съюз и как Европа може да се справя по-добре с големите предизвикателства на деня?

•    Какви умения са необходими за младите хора, за да намерят качествени работни места и по-добре да се включат в обществото?

•    Как ЕС може да помогне на младите хора да развият необходимите умения?

•    Каква роля играе културата за европейската идентичност?

•    Каква е ролята на културата в засилването на ролята на Европа като глобален играч?

Диалогът с гражданите ще се проведе от 16 ч. в Аулата на Икономическия университет във Варна. Участието в дискусията на място е със задължителна предварителна регистрация на страницата на Представителството на Европейската комисия в България.

Модератор на диалога ще бъде журналистката от БНТ Добрина Чешмеджиева.

С оглед засилените мерки за сигурност, е необходимо всички участници да бъдат пред залата не по-късно от 15.30 ч. на 15 юни за регистрация и проверка за сигурност.

 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори