Начало Новини МНЕНИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПА – ДАЙТЕ СВОЕТО!
МНЕНИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПА – ДАЙТЕ СВОЕТО!
Сряда, 09 Август 2017 10:20

На 1 март 2017 г. Европейската комисия публикува Бяла книга за бъдещето на Европа. В нея се разглежда как Европа ще се променя през следващото десетилетие – като се започне от въздействието на новите технологии върху обществото и работните места и се стигне до съмненията относно глобализацията, опасенията, свързани със сигурността, и надигането на популизма.

Затова в Бялата книга се предлагат пет сценария за развитието на Съюза в зависимост от избора, който ще направим.

Бялата книга бележи началото, а не края на този дебат. На 25 март лидерите на Европейския съюз се събраха в Рим, за да отбележат 60-ата годишнина на Договорите от Рим, да разгледат миналите постижения и да обсъдят как би могло и би трябвало да изглежда нашето общо бъдеще. Впоследствие бяха публикувани пет документа за размисъл, за да започне дискусията по въпросите, които в най-голяма степен засягат нашето бъдеще.

ЕК продължава да работи усилено, за да разполагаме с план, визия и начертан път, които да представи на хората преди изборите за Европейски парламент през юни 2019 г.

Всички ние имаме думата: бъдещето на Европа е в нашите собствени ръце.

На 13 септември 2017 г. председателят Юнкер ще произнесе своята годишна реч за състоянието на Съюза, в която се разглеждат тези въпроси.

Европа е на кръстопът. Време е да решим как да оформим бъдещето на Европа. Вашите мнения са добре дошли!

Прочетете Бялата книга и изразете мнението си.

Последно променен на Четвъртък, 10 Август 2017 10:36
 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори