Начало Новини ЕД-Кюстендил СРЕЩА ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ДОБРИ ПРАКТИКИ И ОПИТ НА ЧИТАЛИЩА ОТ СТРАНАТА
СРЕЩА ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ДОБРИ ПРАКТИКИ И ОПИТ НА ЧИТАЛИЩА ОТ СТРАНАТА
Понеделник, 18 Септември 2017 11:46

На 18.09.2017 г. в читалище „Братство 1869” Кюстендил се проведе  среща за споделяне на добри практики и опит на читалища от страната със представители на читалища и кметове от община Кюстендил, които имаха възможност да почерпят от опита и моделите, които техните колеги са въвели в своята работа и съответно постигнатите резултати и авторитета, който са изградили като общностни центрове.

Гост-презентатори бяха г-жа Емилия Лисичкова от Платформа „Агора”, и представители на читалищата от с. Долни Вадин, община Оряхово, с. Гара Бов, община Своге и с. Асеново, община Никопол.

Инициативата се организира от читалище „Братство 1869” и е част от проекта "Активни общности: изграждане на капацитет за промяна", реализиран от Сдружение „Платформа АГОРА” в партньорство с Община Кюстендил и с подкрепата на Фондация Америка за България. Целта на проекта е да се разработи, утвърди и популяризира устойчив модел за овластяване на общностите на базата на местно лидерство, активно гражданско поведение и мобилизиране на местни ресурси. Моделът се реализира в 12 български общини на територията на цялата страна.

В срещата се включиха и представители на центъра Европа Директно - Кюстендил.

 

 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори