Начало Новини ЕД-Кюстендил ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО1869” ВЗЕХА УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА НА МРЕЖАТА ЕВРОДЕСК
ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО1869” ВЗЕХА УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА НА МРЕЖАТА ЕВРОДЕСК
Понеделник, 02 Октомври 2017 09:09

На 27 и 28 септември 2017 г. представители на читалище „Братство 1869” взеха участие в Международна среща на мрежата Евродеск, която се проведе в гр. Варна. В срещата взеха участие представители на 28 европейски държави и повече от 50 участници от Евродеск мрежата в цяла Европа. По време на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с възможностите за образование, работа и всичко засягащо възможностите за развитие на младите хора. Проведени бяха тренинги за работа с медиите и за организиране на успешни доброволчески кампании. Бяха представени добри практики от работата на точките, както и планирани дейности за предстоящите инициативи Time to move и отбелязването на 5 декември - Деня на доброволеца.

До момента Евродеск обхваща 33 страни-партньори от цяла Европа и повече от 900 локални Евродеск точки. Те са свързани и работят помежду си предимно онлайн и по телефон и обменят информация по широк кръг теми и въпроси, отправени към тях от младите хора.

Евродеск предоставя информация за програмите на ЕС в областта на образованието, младежката мобилност, работа, свободно време, права, програми и политика. Базата данни съдържа и широк кръг информация на европейско ниво, която касае младите хора.

Основната цел на Евродеск е да подобри обществения достъп до младежка информация.

Евродеск има по един национален партньор във всяка една страна, а централният офис – Brussels Link - се намира в Брюксел и координира работата на националните партньори. Централното бюро събира наличната информация от всички страни, обработва я и я предоставя за ползване в партньорската мрежа.

България е национален партньор на Евродеск мрежата от 2002 година. Националният координатор на Евродеск мрежата в България е Център за развитие на човешките ресурси. Националната Евродеск мрежа обхваща 20 точки в цялата страна. Всяка организация, получила статут на Евродеск точка, има ангажимент всеки ден да е готова да отговори на запитванията ти, свързани с информацията, която е достъпна чрез Евродеск мрежата, и която те касае.

Читалище „Братство 1869” Кюстендил е информационна точка на мрежата Евродеск от 2006 г.

 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори