Начало Новини ЕД-Кюстендил ОДОБРЕНИ ДОБРОВОЛЦИ В ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869”
ОДОБРЕНИ ДОБРОВОЛЦИ В ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869”
Вторник, 03 Октомври 2017 11:03

На 29.09.2017 г. в читалище „Братство 1869” бе проведен подбор на доброволците, които ще се включат в дейностите по проект „Да премахнем границите пред доброволчеството“. Проектът се реализира по Програма за трансгранично сътрудничество по ИПП България – Сърбия с водеща организация Асоциация „Тимошки младежки център – Зайчар“, Сърбия и Сдружение „Свободен младежки център – Видин“.  

16 доброволци на възраст 16-29 г. бяха избрани въз основа на техните интереси, опит и мотивация за участие в доброволчески дейности. 

В рамките на проекта в читалище „Братство 1869” бе създаден Доброволчески клуб, който ще бъде място за срещи на доброволците и за провеждането на обучение и оценка на тяхната работа.

В началото на м. октомври ще стартират обучителните сесии на доброволците, които ще се обучават по темите - Същност на доброволчеството, Европейски корпус за солидарност, Европейска доброволческа служба, социално доброволчество, общуване и др.

Всички младежи, успешно преминали обучителния курс, ще получат сертификат за доброволчество в социалната сфера.    

Целта на обучението е да подготви младежите-доброволци за предстоящите практически доброволчески дейности в социални институции в гр. Кюстендил.

 

 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори