Начало Новини ЕД-Кюстендил МЛАДЕЖКА СРЕЩА „30 ГОДИНИ ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+” В БОБОВ ДОЛ
МЛАДЕЖКА СРЕЩА „30 ГОДИНИ ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+” В БОБОВ ДОЛ
Понеделник, 13 Ноември 2017 07:37

На 09.17.2017 г. Европейски информационен център Европа Директно – Кюстендил проведе в гр. Бобов дол четвъртата за тази година младежка среща на тема „30 години програма „Еразъм+” – предизвикателства и ползи за младите хора”. Целта на срещата бе да се споделят добрите практики и ползите за младежите от реализирани проекти по Програма „Еразъм+” през годините.

Под формата на неформалното образование експертите от ЕД – Кюстендил представиха възможностите, които Програма „Еразъм+” дава на всички млади хора за младежка мобилност, неформално обучение и доброволчество в чужбина. Младежите научиха как могат да намерят и да кандидатстват за дългосрочен ЕДС (Европейска доброволческа служба) проект, или младежки обмен в Европа и други държави по света. Бeше представен и Европейския корпус за солидарност и как младите хора могат да се запишат в него.

Споделени бяха добри примери и обучителни дейности в сферата на неформалното образование, насочени към усъвършенстване на уменията и компетентностите на младежите и засилване на тяхното активно гражданско участие.  Младежите имаха възможност да зададат своите въпроси и да получат подробна информация по всички теми, които ги интересуват.

 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори