Начало Новини ЕД-Кюстендил ЕВРОПА ДИРЕКТНО – КЮСТЕНДИЛ ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА
ЕВРОПА ДИРЕКТНО – КЮСТЕНДИЛ ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА
Четвъртък, 16 Ноември 2017 15:27

На 16 ноември 2017 г. Европа Директно – Кюстендил и читалище „Братство 1969” отбелязаха Международния ден на толерантността. Деца от клуба по приложни изкуства към читалището заедно с експертите от центъра изработиха Дърво на толерантността, което бе изложено във фоайето на читалището. Върху дървото младите творци залепиха послания във формата на човешки длани, на които са изписани основните принципи на толерантността:

- Лесно е да мразиш, трудно е да обичаш”,

-  Ако потърсиш доброто във всекиго, ще го намериш и в себе си.”

-  Не издигай стени!

-  Търпение, доброжелателност, разбиране.

-  Не бъди безразличен!

-  Обичай!

-  Старай се да си искрен, добронамерен, сдържан, отстъпчив!

Толерантността e качество на личността и се проявява, когато приемаме различните от нас, когато приемаме човека такъв, какъвто е, без значение от каква националност и вяра е, как изглежда, каква култура и традиции има.

През 1996 г. Общото събрание на ООН призовава страните членки да почитат на тази дата толерантността и да разпространяват идеята за разбирателство между народите. Преди това на 16 ноември 1995 г. страните членки на ЮНЕСКО приемат Декларацията за принципите на толерантността. По този начин се поставя началото на кампания за разпространение на равенството, подобряването на условията на живот, отричането на дискриминацията.

 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори