Начало Новини ЕД-Кюстендил ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869” СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНФОРМАЦИОННИ ДНИ НА ЕВРОДЕСК МРЕЖАТА В БЪЛГАРИЯ
ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869” СЕ ВКЛЮЧИХА В ИНФОРМАЦИОННИ ДНИ НА ЕВРОДЕСК МРЕЖАТА В БЪЛГАРИЯ
Понеделник, 27 Ноември 2017 09:35

На 23 и 24 ноември 2017 г. в конферентната зала на Център за развитие на човешките ресурси – Национален координатор на мрежата Евродеск за България, се  проведоха Информационни дни на Евродеск мрежата и новите моменти в програма „Еразъм+“.

Модератор на събитието бе Вася Ликова-Арсенова, Главен експерт в отдел „Мобилност“ на Център за развитие на човешките ресурси.

Представителите на Евродеск точката, ситуирана в НЧ „Братство 1869” – Елеонора Борисова и Илиана Кирилова участваха в инициативата като лектори и представиха успешно реализирани доброволчески кампании в област Кюстендил.

В събитието се включиха още представителите на организациите мултиплаери от градовете Горна Оряховица, Видин и Хасково, които представиха дейността на организациите си като Евродеск точки, мрежата Eures  и интернет портали за популяризиране на инициативи и получаване на обратна връзка от проведени събития.

Милена Караангова – Главен експет в ЦРЧР представи дейността „еTwinning” на Европейската комисия и новите възможности, които дава за участие и развитие на българското училище.  

Представена бе и новата инициатива на ЕС – Европейски корпус за солидарност, която дава възможност на младите хора да извършват доброволческа дейност или да работят по проекти в своята страна или в чужбина, като принасят полза за общностите и хората в Европа.

В рамките на Информационните дни бе представена дейнoстта Europass и новите моменти при изготвянето на Europass документите.

Информационните дни бяха насочени към представители на училищата, детските градини, младежки организации, неправителствени организации и др., които търсят възможности за развитие и повишаване на информираността на своите колективи във връзка с европейските приоритети на програмата, с акцент Евродеск мрежата.

 

 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори