Начало Новини НОВИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА МЛАДЕЖКИЯ ЕКИП ЕВРОПА ВЕЧЕ СА ЯСНИ
НОВИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА МЛАДЕЖКИЯ ЕКИП ЕВРОПА ВЕЧЕ СА ЯСНИ
Четвъртък, 30 Ноември 2017 12:30

От октомври до ноември 2017 г. Европейската комисия в България организира за седми път конкурс за участие в младежки екип Европа (Team Europe Junior). Основна задача на младежите е да участват в инициативата "Отново на училище", която през 2018 г. в България ще се проведе основно през месеците април и май по време на ротационното председателство на Съвета на ЕС, водено от България.

От получените 43 заявления за участие, след два кръга на конкурса, 23 студента бяха избрани да станат част от младежкия екип Европа през 2018 и съответно да посетят Европейската комисия и други европейски институции в Брюксел, да получат обучение по европейски теми и по комуникационни умения, както и сертификат за участие в младежкия екип Европа към Европейската комисия в България.

На втори етап от конкурса бяха допуснати 39 кандидата. Интервюта бяха организирани на 17 и 20 ноември 2017 г. в сградата на Дома на Европа в София, по скайпе (Skype) и фейсбук месинджър (Facebook messenger) със студентите, които нямаха възможност да се явят на живо. По време на част от интервютата присъстваше и наблюдател на процедурата от ЕИЦ Европа Директно – София.

Кандидатите, които получиха от 35 т. до 60 т. (от максимум 60 т.), бяха избрани да станат част от младежкия екип Европа за 2018 година. Имената им можете да прочетете ТУК.

 

 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори