Начало Новини ЕД-Кюстендил В ДЕНЯ НА ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО В СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ ГРАД ДУПНИЦА БЕ ОТКРИТ КОРИДОР ЕВРОПА
В ДЕНЯ НА ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО В СУ „СВ. ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ ГРАД ДУПНИЦА БЕ ОТКРИТ КОРИДОР ЕВРОПА
Петък, 12 Януари 2018 07:24

Младшите посланици на ЕП от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница откриха своя коридор „Европа“. Мероприятието съвпадна с тържественото откриване на европредседателството на Съвета на Европа в България.

Учениците изработиха 28 постера, на които са представени страните членки на ЕС. Постерите съдържат информация за територията, населението, столицата и  формата на държавно управление. На всеки от тях може да се видят знамето, картата и снимки от най-хубавите, интересни и емблематични места в съответната държава.

Младшите посланици с ръководители г-жа Маргарита Сапунджиева и г-жа Анелия Йорданова представиха пред съучениците си своите работи чрез кратко изложение. Вокалната група по проект „Твоят час“ поздрави присъстващите ученици с химна на Европа и песни, посветени на България.

Идеята на младшите посланици е да представят страните членки на ЕС и да популяризират България – страна с огромното ѝ богатство на археологически и исторически паметници, с прекрасна природа, с вкусната храна, неповторими традиции и добри хора.

Тази инициатива е част от многобройните мероприятия, по които работят младшите посланици по програма „Млади посланици на Европейския парламент“.

 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори