Начало За нас
Европа Директно - Кюстендил

Центърът Европа Директно в Кюстендил е част от информационната мрежа EUROPE DIRECT в Eвропа

През 2009 г. Представителството на Европейската комисия в България одобри читалище „Братство 1869” за Информационен център от мрежата EUROPE DIRECT. Информационната мрежа на Европейската комисия създаде 14 центъра в България, като сред тях е и читалище „Братство 1869”, което е единственото читалище сред останалите приемни структури в страната. На официална церемония в Представителството на Европейската комисия в България в град София бе подписано рамково споразумение за дейността на информационния център Европа Директно - Кюстендил в периода 2009-2013 г. от ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България г-жа Зинаида Златанова и председателя на читалище „Братство” – г-н Иван Андонов.

Центърът Европа Директно - Кюстендил се намира на партера в читалище „Братство 1869” и покрива територията на област Кюстендил, включваща общините Дупница, Трекляно, Бобовдол, Сапарева баня, Рила, Кочериново, Бобошево и Невестино.

EUROPE DIRECT е информационна служба, позната в България с името Европа Директно и е насочена към най-широк кръг от граждани на ЕС. 
Европа Директно предлага всякакъв вид информация свързана с Европейския съюз, включително за това какви са Вашите права и възможности като граждани на Европейския съюз и как да ги използвате.

Информационната мрежа предлага услуги на гражданите да получават информация, съвети, помощ и отговори на въпроси, относно законодателството, политиките, програмите, схемите и възможностите за финансиране на Европейския съюз и осигуряват пунктове за контакти в страната. Центърът Европа Директно предлага отговори на общи въпроси, а така също ако Вие имате съвсем конкретен и специфичен въпрос може да Ви насочи към най-добрия източник на информация и консултации на европейско, национално, регионално и местно ниво.

Центърът  Европа Директно - Кюстендил разполага с  безплатни материали на европейска тематика, които  можете да получите на място. Предлага безплатен достъп до телевизионният канал на Европейския съюз “Europe by Satelite” и ТВ канал Euronews, който ще ви даде възможност да гледате преките предавания от заседания на институциите и да станете свидетел на важни събития в Европейския съюз, както и безплатна телефонна линия от всяка точка на Европейския съюз, на която можете да потърсите отговор на вашите въпроси: 00 800 6 7 8 9 10 11.

Центърът Европа Директно - Кюстендил е отворен всеки делничен ден между 9:00 и 17:30 ч.

Екип на Европа Директно - Кюстендил:

Иван Андонов - мениджър
Людмила Христова - експерт
Борислава Димитрова - експерт
Елина Костадинова - счетоводител

 

 

 

 

От 2013 г. Центърът Европа Директно – Кюстендил бе одобрен от Представителството на Европейската комисия в България да продължи своята дейност и през новия програмен период 2013 – 2017 г. като част от третото поколение информационни центрове "Европа Директно", чийто брой вече е 17.

 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

Медийни партньори