Начало Новини
Новини
ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПРЕПОРЪЧА ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА ЕС - ТУРЦИЯ И ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ЧЛЕНСТВО
Петък, 28 Април 2017 13:00

На 26 април по време на дебат с комисаря по европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан, евродепутатите посочиха, че Европа не затваря вратата за Турция, но последните промени подтикват да се търсят алтернативи на присъединяването на Турция към ЕС.

В началото на дебата председателят на Европейския парламент Антонио Таяни призова Турция да зачита основните права, върху които е изградена Европа. Той подчерта, че „Европа не е ислямофобски континент и не затваря вратите си за турския народ“.

продължава>
 
ХАКАТОН ПО ПОВОД 10 ГОДИНИ ЧЛЕНСТВО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС
Четвъртък, 27 Април 2017 10:46

На 12 и 13 май 2017г. българските иноватори с интерес към информационните технологии, програмирането, дизайна, мултимедията и маркетинга ще дадат технологичен отговор на възможности и предизвикателства, които ни обкръжават. В София Тех парк ще се проведе #BG10xEU Хакатон по повод 10 години членство на България в ЕС.

Инициатори на събитието са Представителството на Европейската комисия в България и Столична община, съорганизатори Асоциация за развитие на София, Софтуерен университет, Фондация Webit, UPNETIX и Британски съвет в България.

продължава>
 
ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МЛАДЕЖТА 2017
Сряда, 26 Април 2017 08:27

Осмото издание на Европейската седмица на младежта ще се проведе в цяла Европа от 1 до 7 май 2017 г. То ще открои солидарността и социалната ангажираност на младежите в Европа, ще даде информация за Програма „Еразъм+“, ще отчете приноса й и ще даде възможност идеите на младите хора за формирането на бъдещата политика на ЕС за младежта да бъдат чути.

С надслова „Shape it, move it, be it“ Европейската седмица на младежта ще насърчи младите хора да изградят бъдещето си чрез участие в дискусиите относно бъдещето на политиката за младежта на ЕС, да пътуват в чужбина чрез Програмата за мобилност „Еразъм+“, както и да бъдат част от наскоро стартиралия Европейски корпус за солидарност, който дава на младежите възможност да изразят солидарността си с нуждаещите се.

продължава>
 
МЛАДЕЖКА СРЕЩА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 25 Април 2017 14:41

На 25.04.2017 г. Европейски информационен център Европа Директно – Кюстендил  проведе младежка среща на тема „30 години програма „Еразъм+” – предизвикателства и ползи за младите хора”. Целта на срещата бе да се споделят добрите практики и ползите за младежите от реализирани проекти по Програма „Еразъм+” през годините.

продължава>
 
БЪЛГАРСКИ ПРОЕКТ ЗА ЗАЩИТА НА ПТИЦИТЕ НОМИНИРАН ОТ ЕК ЗА НАЙ-ДОБЪР ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ
Вторник, 25 Април 2017 10:14

Поредно сериозно признание за работата на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) дойде от Европейската комисия. Проектът „Да спасим царския орел и ловния сокол“  е сред селектираните за най-добър проект по програма LIFE от 1992 г. до сега, избран от специално жури. Едва 15 проекта от близо 4000, изпълнени през последните 25 години, са номинирани в три категории – Природа, Околна среда и Климат. Във всяка категория ще бъдат наградени по два проекта, определени от публиката чрез гласуване във фейсбук до 10 май 2017 г.

Гласувайте за проекта Save the Raptors и подкрепете номинацията му.

продължава>
 
БЪЛГАРКА Е СРЕД НОСИТЕЛИТЕ НА НАГРАДАТА НА ЕС ЗА ЛИТЕРАТУРА ЗА 2017 Г.
Понеделник, 24 Април 2017 13:25

Европейската комисия  обяви дванадесетте носители на наградата на ЕС за литература за 2017 г., сред които е българската писателка Ина Вълчанова с романа ,,Остров Крах“.

Останалите лауреати — по един от държава, са: Rudi Erebara (Албания), Bianca Bellová (Чешката република), Kallia Papadaki (Гърция), Halldóra K. Thoroddsen (Исландия), Osvalds Zebris (Латвия), Walid Nabhan (Малта), Aleksandar Bečanović (Черна гора), Jamal Ouariachi (Нидерландия), Darko Tuševljaković (Сърбия), Sine Ergün (Турция) и Sunjeev Sahota (Обединеното кралство).

продължава>
 
НАД 5 МЛН. ЛЕВА СА ДОГОВОРЕНИ ЗА ПОДКРЕПА НА СТУДЕНТИ, ДОКТОРАНТИ И УЧЕНИ
Четвъртък, 20 Април 2017 06:43

Седем университета и един институт към БАН ще получат общо 5 024 842, 44 лв. лева за подкрепа на студенти, докторанти и учени. Безвъзмездната помощ се предоставя на Химико-технологичния и металургичен университет,  Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров", Университета за национално и световно стопанство, Националния военен университет "Васил Левски", Стопанската академия "Д. Ценов", Техническият университет в София, Международното висше бизнес училище и Института по физикохимия към БАН.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 157

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори