Начало Новини
Новини
СПРАВОЧНИК ОТНОСНО ФИНАНСИРАНЕТО ОТ ЕС
Петък, 18 Август 2017 10:34

В отговор на промяната на световната икономика и на начина, по който тази промяна се отразява на Европа, Европейската комисия предложи набор от програми за стимулиране на работните места, растежа и инвестициите в целия Европейски съюз. Програмите са част от многогодишната финансова рамка за периода 2014—2020 г.

Настоящата публикация разяснява тези програми и възможностите за финансиране, които те предлагат. Тези възможности за финансиране са описани накратко в брошурата, а подробна информация може да бъде намерена на уебсайта на Европейската комисия.

продължава>
 
АКО КУПУВАТЕ ОНЛАЙН БИЛЕТИ ЗА ФЕСТИВАЛИ...
Четвъртък, 17 Август 2017 10:15

У нас на кино ходят около 9% от българите. Почти еднакъв процент - близо 7 на сто - предпочитат да гледат спортно събитие или друго забавление на живо - театър, концерт или балет. Това показват данните на Евростат. Ако обаче ще пътувате за фестивал или друго събитие зад граница, вижте преди това съветите на колегите от Европейския потребителски център в Португалия за да не станете жертва на измами или нелоялни практики, когато купуват е онлайн билети за концерти, спортни събития или фестивали:

- Преди да си купите билет, проверете официалния сайт на събитието. Обикновено организаторите на фестивали, концерти или други подобни големи събития дават информация на сайта си за цените на билетите, общите условия, както и официалните места за продажбата им.

продължава>
 
СТУДЕНТИ ПО ЖУРНАЛИСТИКА МОГАТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В КОНКУРСА YOUTH4REGIONS
Вторник, 15 Август 2017 16:25

Генерална дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия кани студенти по журналистика в Европейския съюз (ЕС) да се включат в конкурса Youth4Regions, който се организара в рамките на Европейската седмица на регионите и градовете (9-12 октомври 2017 г.).

Кандидатите трябва да изпратят авторска статия (400 – 1 000 думи) на английски език, в която по оригинален начин представят проект, който е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие или от Европейския кохезионен фонд и допринася са постигането на устойчив растеж.

продължава>
 
4 КОНКУРСА ПО ПРОЕКТА FRESH
Понеделник, 14 Август 2017 11:17

Конкурсите се организират като част от проекта FRESH (Европейска нощ на учените) финансиран от Европейската комисия.

Конкурс „Fresh Video” - Всичко около нас е наука, а новите технологии ни позволяват да покажем, че всичко е FRESH. Покажете, че науката е интересна, забавна и може да привлече повече млади хора.

Конкурс „Fresh Voices”
- Конкурсът е насочен към подпомагане на децата и младежите с увредено зрение. Той включва прочитане на глас и запис на аудио файл на материали с научно-популярно съдържание.

продължава>
 
СЪОБЩЕНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ПОКАНАТА ЗА ПРОЕКТИ ЗА ЕВРОПЕЙСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО
Петък, 11 Август 2017 10:54

Във връзка с предстоящата покана за представяне на предложения по схемата "Проекти за европейско сътрудничество" Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура към Европейската комисия публикува съобщение, в което се казва, че поканата се очаква да бъде публикувана в края на септември 2017 г.

Насоките за кандидатстване ще обхващат две покани за представяне на предложения.

продължава>
 
ИЗТЕГЛЕТЕ БЕЗПЛАТНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ „ПЪТУВАНЕ В ЧУЖБИНА“
Четвъртък, 10 Август 2017 10:40

Какво е ограничението на скоростта по магистралите в Испания? Трябва ли да нося каска, когато карам велосипед в Швеция?

Безплатното приложение „Пътуване в чужбина“ съдържа всички важни правила, свързани с безопасността на движението по пътищата в Европа, както и няколко забавни игри. Изтеглете го, преди да отидете в чужбина, и спестете от таксите за роуминг.

 
МНЕНИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПА – ДАЙТЕ СВОЕТО!
Сряда, 09 Август 2017 10:20

На 1 март 2017 г. Европейската комисия публикува Бяла книга за бъдещето на Европа. В нея се разглежда как Европа ще се променя през следващото десетилетие – като се започне от въздействието на новите технологии върху обществото и работните места и се стигне до съмненията относно глобализацията, опасенията, свързани със сигурността, и надигането на популизма.

Затова в Бялата книга се предлагат пет сценария за развитието на Съюза в зависимост от избора, който ще направим.

Последно променен на Четвъртък, 10 Август 2017 10:36
продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 166

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори