Начало Новини
Новини
ТЕКАТ ОБСЪЖДАНИЯ ЗА "ЕДНО НЕБЕ" В ЕВРОПА
Сряда, 21 Април 2010 15:24

    В момента се обсъжда в Европейския парламент и в Европейската комисия въздушното пространство над Европа да се разглежда като "едно небе", а не както е сега - всяка държава да отговаря поотделно. Това заяви еврокомисарят по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева, цитирана от „Дарик".

продължава>
 
В Брюксел се обсъжда "пътна карта" за по-конкурентна и зелена европейска икономика
Четвъртък, 15 Април 2010 08:49

    Как Европа да намали въглеродните си емисии и да увеличи богатството си? Oтговорите ще бъдат потърсени днес в Брюксел, където влиятелната Европейска климатична фондация ще представи проекта си "Пътна карта 2050".

продължава>
 
Министър Дончев: Задачата ми е да направя поста си излишен
Понеделник, 22 Март 2010 08:08

    Функцията ми не е да гася пожари, както беше при Меглена Плугчиева, заяви новият министър без портфейл, който ще отговаря за управлението на европейските средства, Томислав Дончев в сутрешния блок на Канал 1 на БНТ.
    Той коментира, че неговата задача ще бъде да направи поста излишен. "Когато в България бъдат усвоени 2/3 от европейските средства, които са безалтернативни за нас, постът ще стане излишен," каза министърът.

продължава>
 
ЕВРОПЕЙСКИТЕ ВЪНШНИ МИНИСТРИ ПОДГОТВЯТ СРЕЩАТА НА ВЪРХА НА ЕС
Понеделник, 22 Март 2010 08:05

    В понеделник първите дипломати на държавите-членки на Европейския съюз ще се срещнат в Брюкссел, за да обсъждат перспективите за мир в Близкия изток, както и дългосрочната икономическа помощ за Хаити.

продължава>
 
Работили в Германия българи могат да кандидатстват за германски пенсии
Петък, 05 Март 2010 10:15

    Българи, които са работили в Германия и са плащали осигуровки в германската пенсионна система, могат да подадат заявления за германски пенсии за старост и инвалидност в 28-те териториални поделения на Националния осигурителен институт (НОИ). Наследниците на хора, които имат трудов стаж в Бундесрепубликата, могат да кандидатстват за наследствена пенсия.

продължава>
 
Председателят на ЕП идва в България на 3 март
Четвъртък, 25 Февруари 2010 13:30

    Председателят на Европейския парламент (ЕП) Йежи Бузек ще посети България на 3 март, съобщиха от пресслужбата на Народното събрание. Това е първото официално посещение на Бузек в страната ни и то е по покана на председателя на българския парламент Цецка Цачева.

продължава>
 
КОМИСИЯТА ПЛАНИРА ДА ОТПУСНЕ ОЩЕ 90 МИЛИОНА EUR ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ПОМОЩ НА ХАИТИ
Сряда, 17 Февруари 2010 08:36

    Европейската комисия предлага да изтегли средства от резерва за непредвидени ситуации в бюджета на ЕС, за да финансира следващия основен пакет от хуманитарната помощ за Хаити. В новото решение на Комисията, в което са предвидени 90 милиона EUR, ударението ще бъде поставено върху значителния принос за разрешаване на огромната и спешна нужда от подслон за жителите на Хаити, чиито домове бяха разрушени или повредени от земетресението, както и върху подкрепа за раздаването на храна и осигуряването на така нужното медицинско обслужване.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Следваща > Край >>

Страница 159 от 169

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори