Начало Новини
Новини
ЕК готви нови компенсации за 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй"
Сряда, 25 Февруари 2009 15:34

    „Има възможност Европейската комисия да отпусне нови компенсации за затворените трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй" при молба и обосновка от страна на българското правителство“, заяви Феран Тараделяс, говорител в областта на енергетиката.
    Комисията е изплатила цялата сума от 550 милиона евро, която задели за страната ни като компенсация за загубите от спирането на двата блока на "Козлодуй" през 2006 г.

продължава>
 
Насрочиха безпрецедентна среща на върха на ЕС за доставките на газ
Петък, 20 Февруари 2009 15:20

    Лидерите на ЕС ще се съберат на безпрецедентна среща на върха на 7 май, когато държавните и правителствени ръководители на организацията ще обсъдят отношенията с източните съседи и нови пътища за доставка на газ от Каспийско море, съобщиха днес източници от чешкото председателство, цитирани от ДПА. През миналата година Полша и Швеция предложиха сключване на партньорски споразумения между ЕС и Украйна, Грузия, Азербайджан, Армения, Молдова и Беларус. Минск е вкаран в тази група от държави под специално условие, че ще предприеме необходимите демократични реформи.

 
Професионален паспорт
Петък, 20 Февруари 2009 15:17

    Eвропейска карта за доставчиците на услуги ще улеснява предоставянето на временни услуги на територията на ЕС, предаде пресслужбата на ЕП. Картата ще бъде професионален паспорт, който ще стимулира свободното движение на доставчиците на услуги. Това гласи предложение на Европарламента. В момента то често е затруднено от различни пречки в държавите членки, като признаване на професионалната квалификация.

продължава>
 
Комисията открива отново информационната мрежа „Европа Директно“
Четвъртък, 12 Февруари 2009 17:30

    Днес беше дадено началото на второ поколение общоевропейска мрежа от информационни центрове „Европа Директно“ за периода 2009—2012 г. Новата мрежа ще разшири възможностите за гражданите да получават практическа информация и съвети относно упражняването на права в Европейския съюз. Хората ще могат да се обръщат към един от 500-те информационни центрове, за да получат отговор на свои конкретни въпроси относно ЕС. Центровете „Европа Директно“ ще дават също така обратна информация от гражданите за институциите на ЕС и активно ще насърчават дебатите на местно и регионално ниво по теми, свързани с ЕС.

продължава>
 
Сряда, 11 Февруари 2009 16:56

Гражданите и европейските избори през 2009 г.

Резултати за България

 
Граждани за Европа
Сряда, 11 Февруари 2009 16:38

    „Граждани за Европа” 2009 е общоевропейска дискусия, която ще даде възможност на гражданите на 27-те страни-членки на ЕС да обсъдят помежду си и с политиците основните предизвикателства, които стоят пред ЕС в навечерието на изборите за Европейски парламент.
    „Граждани за Европа” 2009 ще се фокусира върху теми, които вълнуват най-много европейските граждани. Ще търсим отговор на въпроса: Какво може да направи ЕС, за да повлияе на нашето социално и икономическо бъдеще в глобалния свят?

продължава>
 
Пролет в Европа 2009 накратко
Сряда, 11 Февруари 2009 16:28

    През 2009 Пролет в Европа ще се присъедини към Европейската Година на Творчеството и Иновациите, като окуражи колкото се може повече училища да се включат в инициативата на европейско равнище.
    Какво е Пролет в Европа?
    Пролет в Европа е ежегодна кампания, отворена за всички училища в Европа и другаде по света. Учителите са поканени да запазят един или повече дни в графиците си, за да включат учениците си в дейности, съсредоточени върху дебати, обсъждания и разсъждения по европейски теми. Пролет в Европа дава възможност на младите европейци да изразят собственaтa си гледнa точкa и да бъдат чути в Европа.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Следваща > Край >>

Страница 159 от 160

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори