Начало Новини
Новини
ЕП обяви тримата финалисти за награздата "Сахаров"
Сряда, 07 Октомври 2009 07:17

    Европейският парламент избра вчера тримата финалисти за награда „Сахаров" за 2009г., съобщава EurActiv. С наградата на ЕС за постижения в защитата на човешките права тази година ще бъде удостоен палестинският акушер-гинеколог Изелдин Абуелайш, еритрейският писател Давид Исак или руската организация за защита на човешките права „Мемориал". Последният кандидат има най-големи перспективи да спечели.

продължава>
 
Европа: Благодаря ти, Ирландия!
Понеделник, 05 Октомври 2009 18:48

    След близо 10-годишни опити да постави началото на реформите в своите институции, шумния провал на Европейската конституция, дългите преговори за нейния наследник и едногодишно треперене след отхвърлянето на Договора от Лисабон от ирландците миналия юни Европа си отдъхна. В петък Ирландия мина успешно поправителния изпит и така спести на ЕС безпрецедентна криза и сериозно уронване на международния му авторитет.

продължава>
 
Чехия може да остане без еврокомисар, ако не ратифицира Лисабонския договор
Четвъртък, 01 Октомври 2009 12:00

    Чехия няма да може да номинира нов еврокомисар, ако продължава да блокира ратификацията на Лисабонския договор. Това заяви вчера бившият министър-председател на страната Мирек Тополанек след среща с председателя на Европейската комисия (ЕК) Жозе Мануел Барозу, съобщи електронното издание EUobserver.

продължава>
 
Евродепутатите ще гласуват днес номинацията на Барозу за втори мандат
Сряда, 16 Септември 2009 09:05

    Европейският парламент ще гласува днес номинацията на сегашния председател на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу за втори мандат. Гласуването започва в 12 часа в Страсбург (13 часа българско време).

продължава>
 
Крушките от 100 вата изчезват от пазара на ЕС
Вторник, 01 Септември 2009 14:40

    От днес, 1 септември, 100-ватовите крушки ще бъдат изтеглени от магазините в ЕС, поставяйки началото на предизвестената смърт на всички класически крушки до три години. Старите лампи ще бъдат сменени от ново поколение, консумиращо 80 на сто по-малко електроенергия, предаде Франс прес.

продължава>
 
Европейската цифрова библиотека "Еуропеана" удвои обема си
Понеделник, 31 Август 2009 13:10

    Европейската цифрова библиотека "Еуропеана" удвои обема си и потребителите в Европейския съюз (ЕС) вече имат достъп до 4.6 милиона цифровизирани книги, карти, фотографии, филми, клипове и вестници в библиотеката. Това съобщи Европейската комисия (ЕК), цитирана от БТА.
    "Еуропеана" бе създадена 2008 г. ЕK обяви днес целта до 2010 г. броят на цифровизираните обекти в библиотеката да достигне 10 милиона. Освен това комисията лансира обществена дискусия за бъдещите предизвикателства, пред които е изправена цифровизацията на книгите в Европа.

продължава>
 
ЕС решава другата седмица дали падат визите за Западните Балкани
Петък, 10 Юли 2009 11:06

    На първата сесия на новия Европейски парламент (ЕП) другата седмица ЕК ще предложи да бъдат свалени визите за някои страни от Западните Балкани, съобщи БТА.
    "Европейската комисия (ЕК) ще предложи да се премахнат визите за Европейския съюз (ЕС) за гражданите от няколко балкански страни", съобщи днес комисарят Жак Баро. Той е заместник-председател на ЕК и отговаря за правосъдието, свободата и сигурността.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Следваща > Край >>

Страница 169 от 177

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори