Начало Новини
Новини
ЕС започва кампания за борба с разликите в заплащането на жените и мъжете
Сряда, 04 Март 2009 15:38

    Брюксел. Европейската комисия стартира днес кампания за целия ЕС в подкрепа на борбата с разликите в заплащането на жените и мъжете, съобщиха от пресслужбата на ЕК. В икономиката на ЕС жените печелят средно със 17,4 % по-малко от мъжете. Простичката концепция за „равно заплащане за равностоен труд“ е заложена в основата на кампанията, лансирана в контекста на Международния ден на жената — 8 март, за да бъде повишена осведомеността във връзка с разликите в заплащането, причините за това и начините за борба с тази тенденция.

продължава>
 
ЕС настоява Windows да включва конкурентни браузери
Сряда, 25 Февруари 2009 15:38

    Европейската комисия е на прага на решение да накара Microsoft да включи конкурентни браузери в операционната система Windows.
    Ако това се случи, то ще потвърди, че Комисията планира безпощадно да накаже компанията за това, което регулаторите наричат десетилетие нелегална дейност в ущърб на конкуренцията, пише IDG.BG, като се позовава на информация от Internet News.
    Неотдавна самата Microsoft предложи подобна възможност.

продължава>
 
ЕК готви нови компенсации за 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй"
Сряда, 25 Февруари 2009 15:34

    „Има възможност Европейската комисия да отпусне нови компенсации за затворените трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй" при молба и обосновка от страна на българското правителство“, заяви Феран Тараделяс, говорител в областта на енергетиката.
    Комисията е изплатила цялата сума от 550 милиона евро, която задели за страната ни като компенсация за загубите от спирането на двата блока на "Козлодуй" през 2006 г.

продължава>
 
Насрочиха безпрецедентна среща на върха на ЕС за доставките на газ
Петък, 20 Февруари 2009 15:20

    Лидерите на ЕС ще се съберат на безпрецедентна среща на върха на 7 май, когато държавните и правителствени ръководители на организацията ще обсъдят отношенията с източните съседи и нови пътища за доставка на газ от Каспийско море, съобщиха днес източници от чешкото председателство, цитирани от ДПА. През миналата година Полша и Швеция предложиха сключване на партньорски споразумения между ЕС и Украйна, Грузия, Азербайджан, Армения, Молдова и Беларус. Минск е вкаран в тази група от държави под специално условие, че ще предприеме необходимите демократични реформи.

 
Професионален паспорт
Петък, 20 Февруари 2009 15:17

    Eвропейска карта за доставчиците на услуги ще улеснява предоставянето на временни услуги на територията на ЕС, предаде пресслужбата на ЕП. Картата ще бъде професионален паспорт, който ще стимулира свободното движение на доставчиците на услуги. Това гласи предложение на Европарламента. В момента то често е затруднено от различни пречки в държавите членки, като признаване на професионалната квалификация.

продължава>
 
Комисията открива отново информационната мрежа „Европа Директно“
Четвъртък, 12 Февруари 2009 17:30

    Днес беше дадено началото на второ поколение общоевропейска мрежа от информационни центрове „Европа Директно“ за периода 2009—2012 г. Новата мрежа ще разшири възможностите за гражданите да получават практическа информация и съвети относно упражняването на права в Европейския съюз. Хората ще могат да се обръщат към един от 500-те информационни центрове, за да получат отговор на свои конкретни въпроси относно ЕС. Центровете „Европа Директно“ ще дават също така обратна информация от гражданите за институциите на ЕС и активно ще насърчават дебатите на местно и регионално ниво по теми, свързани с ЕС.

продължава>
 
Сряда, 11 Февруари 2009 16:56

Гражданите и европейските избори през 2009 г.

Резултати за България

 
<< Начало < Предишна 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Следваща > Край >>

Страница 180 от 181

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори