Начало Новини
Новини
СВЕТОВЕН ДЕН НА СВОБОДАТА НА ПЕЧАТА - 3 МАЙ
Сряда, 03 Май 2017 06:07

Обръщение на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни:

"Истинската демокрация не може да съществува без свободата на медиите.

Като бивш журналист знам, че свободата да бъдеш независим в работата си е от съществено значение. Без тази свобода не може да има политически контрол, прозрачност, борба с корупцията, добро управление, свобода на вземане на решения.

Ето защо Европейският съюз е най-силният защитник на това основно право по целия свят.

продължава>
 
ЕВРОБАРОМЕТЪР: ЗА ВСЕ ПОВЕЧЕ ГРАЖДАНИ ПРИНАДЛЕЖНОСТТА КЪМ ЕС Е НЕЩО ДОБРО
Вторник, 02 Май 2017 11:00

Подкрепата сред европейците за членството в ЕС се връща на почти същото ниво като през 2007 г., преди икономическата криза, показва последното проучване на „Евробарометър“.
•         Подкрепата за членството в ЕС се покачва;

•         Огромно мнозинство от гражданите предпочитат съвместен европейски отговор на глобалните предизвикателства пред национални действия;

•         Три четвърти искат ЕС да прави повече в сферата на борбата с тероризма, безработицата, околната среда и данъчните измами.

продължава>
 
ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПРЕПОРЪЧА ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА ЕС - ТУРЦИЯ И ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ЧЛЕНСТВО
Петък, 28 Април 2017 13:00

На 26 април по време на дебат с комисаря по европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан, евродепутатите посочиха, че Европа не затваря вратата за Турция, но последните промени подтикват да се търсят алтернативи на присъединяването на Турция към ЕС.

В началото на дебата председателят на Европейския парламент Антонио Таяни призова Турция да зачита основните права, върху които е изградена Европа. Той подчерта, че „Европа не е ислямофобски континент и не затваря вратите си за турския народ“.

продължава>
 
ХАКАТОН ПО ПОВОД 10 ГОДИНИ ЧЛЕНСТВО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС
Четвъртък, 27 Април 2017 10:46

На 12 и 13 май 2017г. българските иноватори с интерес към информационните технологии, програмирането, дизайна, мултимедията и маркетинга ще дадат технологичен отговор на възможности и предизвикателства, които ни обкръжават. В София Тех парк ще се проведе #BG10xEU Хакатон по повод 10 години членство на България в ЕС.

Инициатори на събитието са Представителството на Европейската комисия в България и Столична община, съорганизатори Асоциация за развитие на София, Софтуерен университет, Фондация Webit, UPNETIX и Британски съвет в България.

продължава>
 
ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МЛАДЕЖТА 2017
Сряда, 26 Април 2017 08:27

Осмото издание на Европейската седмица на младежта ще се проведе в цяла Европа от 1 до 7 май 2017 г. То ще открои солидарността и социалната ангажираност на младежите в Европа, ще даде информация за Програма „Еразъм+“, ще отчете приноса й и ще даде възможност идеите на младите хора за формирането на бъдещата политика на ЕС за младежта да бъдат чути.

С надслова „Shape it, move it, be it“ Европейската седмица на младежта ще насърчи младите хора да изградят бъдещето си чрез участие в дискусиите относно бъдещето на политиката за младежта на ЕС, да пътуват в чужбина чрез Програмата за мобилност „Еразъм+“, както и да бъдат част от наскоро стартиралия Европейски корпус за солидарност, който дава на младежите възможност да изразят солидарността си с нуждаещите се.

продължава>
 
МЛАДЕЖКА СРЕЩА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 25 Април 2017 14:41

На 25.04.2017 г. Европейски информационен център Европа Директно – Кюстендил  проведе младежка среща на тема „30 години програма „Еразъм+” – предизвикателства и ползи за младите хора”. Целта на срещата бе да се споделят добрите практики и ползите за младежите от реализирани проекти по Програма „Еразъм+” през годините.

продължава>
 
БЪЛГАРСКИ ПРОЕКТ ЗА ЗАЩИТА НА ПТИЦИТЕ НОМИНИРАН ОТ ЕК ЗА НАЙ-ДОБЪР ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ
Вторник, 25 Април 2017 10:14

Поредно сериозно признание за работата на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) дойде от Европейската комисия. Проектът „Да спасим царския орел и ловния сокол“  е сред селектираните за най-добър проект по програма LIFE от 1992 г. до сега, избран от специално жури. Едва 15 проекта от близо 4000, изпълнени през последните 25 години, са номинирани в три категории – Природа, Околна среда и Климат. Във всяка категория ще бъдат наградени по два проекта, определени от публиката чрез гласуване във фейсбук до 10 май 2017 г.

Гласувайте за проекта Save the Raptors и подкрепете номинацията му.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 3 от 160

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори