Начало Новини
Новини
ЕС С НОВА СТЪПКА ЗА РАВНИ ЗАПЛАТИ ПРИ КОМАНДИРОВКИ
Четвъртък, 02 Ноември 2017 07:35

Командированите служители в Европейския съюз ще вземат такава заплата за работата си, каквото е възнаграждението на местните им колеги. Такова споразумение за изменение на съответната европейска директива от 1996 година постигнаха министрите на труда на Европейския съюз.

продължава>
 
ПРОЖЕКЦИЯ В КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР G8 НА „КРЪВТА НА СААМИТЕ“ – ФИНАЛИСТ НА НАГРАДА ЛУКС ЗА 2017
Сряда, 01 Ноември 2017 07:08

Прожекция с вход свободен на финалиста на награда ЛУКС на Европейския парламент за 2017 г. – филма „Кръвта на саамите“ (Sámi Blood) – ще се проведе на 10 ноември от 20.00 ч. в Културен център G8 в София. Събитието е част от инициативата за едновременни прожекции с дискусии, организирани за трета поредна година. Филмът ще се излъчва едновременно в 12 държави членки на ЕС. Зрителите ще могат да вземат безплатен пропуск за прожекцията на касата на Културен център G8.

продължава>
 
НАЦИОНАЛНА МЛАДЕЖКА КОНФЕРЕНЦИЯ “МЛАДИТЕ ХОРА В ЕВРОПА - КАКВО СЛЕДВА?”
Вторник, 31 Октомври 2017 00:00

Участници в обучителния семинар могат да бъдат млади хора на възраст между 18 и 29 години, които са:

- председатели, заместници или други политически отговорни лица, работещи в младежката сфера (младежки неправителствени организации, младежки политически организации, неформални обединения на млади хора, студентски и ученически съвети, и др.);

- представители на младежки организации, отговорни за развитието на административната дейност на организациите;

- младежки работници;

- младежки лидери и активисти.

продължава>
 
ПАРЛАМЕНТЪТ ПРИСЪЖДА НАГРАДАТА „САХАРОВ“ ЗА 2017 Г. НА ОПОЗИЦИЯТА ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА
Петък, 27 Октомври 2017 07:12

Демократичната опозиция във Венецуела печели наградата „Сахаров“ за свобода на мисълта на ЕП. Церемонията по награждаването ще се състои на 13 декември.

Лидерите на политическите групи в Парламента и председателят на ЕП Антонио Таяни решиха на 26 октомври да присъдят наградата на Националното събрание на Венецуела и на неговия председател Хулио Борхес, както и на всички политически затворници, изброени в списъка на неправителствената организация „Foro Penal Venezolano“, представлявани от Леополдо Лопес, Антонио Ледесма, Даниел Себайос, Йон Гойкоечея, Лорен Салех, Алфредо Рамос и Андреа Гонсалес. Решението бе обявено в пленарната зала от г-н Таяни.

продължава>
 
БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ – ЧАСТ ОТ НОВАТА СИСТЕМА ЗА ВЛИЗАНЕ/ИЗЛИЗАНЕ В ЕС
Четвъртък, 26 Октомври 2017 06:19

Обща електронна система за ускоряване на проверките по външните граници на Шенгенското пространство и регистрация на всички пътници от държави извън ЕС беше подкрепена от Парламента в сряда.

В новата система за влизане/излизане (СВИ) ще се регистрират данни за граждани на държави извън ЕС като име, пътнически документ, пръстови отпечатъци, снимка на лицето, дата и място на влизане, излизане или отказ за влизане в Шенгенското пространство. Системата ще важи както за пътуващите с виза, така и за пътуващите без виза, допуснати за кратък престой от 90 дни, които преминават външните граници на Шенгенското пространство.

продължава>
 
СЕКСУАЛЕН ТОРМОЗ В ЕС: ДЕБАТ В СРЯДА СУТРИН
Сряда, 25 Октомври 2017 06:25

В сряда около 11.30 ч. българско време евродепутатите ще обсъдят с комисар Сесилия Малмстрьом мерки за предотвратяване на сексуалния тормоз.

Дискусията ще се състои в светлината на световната кампания #MeToo, която окуражи жени да говорят за сексуалния тормоз и злоупотреби, на които те са били жертва.

продължава>
 
ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ С УЧАСТИЕТО НА ГЮНТЕР ЙОТИНГЕР, ЕВРОКОМИСАР ПО "БЮДЖЕТ И ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ"
Вторник, 24 Октомври 2017 11:50

Включете се в дискусия с участието на еврокомисаря по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер, за да обсъдите как бюджетът на ЕС да служи най-добре на гражданите, достатъчно ли са парите по области, ще намалеят ли публичните средства след Брекзит.

Събитието се организира от Представителството на ЕК в България и ще се проведе на 27 октомври 2017 г. от 12:00 часа в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" гр. София и е с продължителност 2 часа.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 3 от 175

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори