Начало Новини
Новини
КОМИСИЯТА ВЪВЕЖДА МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ „ЕРАЗЪМ+“ ПО ПОВОД 30-ТА ГОДИШНИНА НА ПРОГРАМАТА ЗА ОБМЕН В ЧУЖБИНА
Петък, 16 Юни 2017 08:14

ЕС чества 30-та годишнина на програмата „Еразъм“ за обмен в чужбина, в която досега са взели участие 9 милиона души.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни са сред главните участници в честванията в Европейския парламент в Страсбург в петък по случай 30-та годишнина на програмата „Еразъм“. По този повод Комисията въвежда също така ново мобилно приложение за програмата „Еразъм+“. Приложението е предназначено за студенти, учащи в областта на професионалното образование и участници в младежки обмени и ще улесни действията на младите хора по линия на „Еразъм+“.

продължава>
 
ЕП ОПРОСТЯВА ЕНЕРГИЙНИТЕ ЕТИКЕТИ ЗА ДОМАКИНСКИ УРЕДИ ОТ A ДО G
Четвъртък, 15 Юни 2017 07:50

Във вторник евродепутатите дадоха зелена светлина за опростяване на енергийните етикети.

Нова, по-стабилна скала от A до G, която показва енергийната ефективност на домакинските уреди, беше одобрена от евродепутатите с 535 гласа „за“ срещу 46 гласа „против“, 79 „въздържал се“. Промените ще позволят на потребителите по-лесно да избират продукти, които намаляват потреблението и техните сметки за енергия.

Потребителите ще могат по-ефективно да избират продукти, за да намалят потреблението на енергия и техните сметки, а производителите ще бъдат насърчавани да внедряват повече иновации и да инвестират в продукти с по-висока енергийна ефективност.

продължава>
 
ПАРЛАМЕНТЪТ ОПРЕДЕЛИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТОЛИЦИ НА КУЛТУРАТА ПРЕЗ 2020 – 2030 Г.
Сряда, 14 Юни 2017 07:09

‒         Пълен списък на страните, които ще бъдат домакини на инициативата „Европейска столица на културата“;
‒         Страните кандидатки и потенциалните кандидати могат да участват;
‒         Страните от ЕАСТ/ЕИП също могат да посочат столица на културата един път на всеки три години.

Всяка година две държави членки определят град, който да бъде домакин на инициативата „Европейска столица на културата“. За първи път страните от ЕАСТ/ЕИП ще могат да участват в програмата веднъж на всеки три години.

продължава>
 
ПАРЛАМЕНТЪТ ОТБЕЛЯЗВА 30 ГОДИНИ НА ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“
Вторник, 13 Юни 2017 09:47

Във вторник в пленарната зала на Парламента ще се отбележи трийсетата годишнина на програма „Еразъм+“.

Председателят на Парламента Антонио Таяни, на Комисията Жан-Kлод Юнкер и малтийският министър Хелена Дали ще бъдат домакини на церемонията в присъствието на 33-ма настоящи и бивши участници в програмата, по един от всяка страна. Трима от тях ще получат специална награда.

продължава>
 
ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ С ЕВРОКОМИСАР ТИБОР НАВРАЧИЧ ВЪВ ВАРНА– ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО
Понеделник, 12 Юни 2017 11:22

Представителството на Европейската комисия в България организира на 15 юни (четвъртък) от 16 ч. във Варна граждански диалог с комисар Тибор Наврачич, отговарящ за образование, култура, младеж и спорт в Европейската комисия. В дискусията ще се включи президентът на България Румен Радев. Темите, които се очаква да бъдат обхванати, включват бъдещето на Европа за младите, възможности за младите хора, образование и обучение, културни дейности.

Диалогът ще се излъчва на живо в интернет и по БНТ 2 от 16 ч. Гостите ще могат да задават въпросите си на място или да участват и коментират онлайн в Twitter и http://www.sli.do с хаштагове #EUdialogues и #FutureOfEurope.

продължава>
 
ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗАПОЧВА ОБЩЕСТВЕН ДЕБАТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА ОТБРАНА
Четвъртък, 08 Юни 2017 14:12

След Бялата книга на Комисията за бъдещето на Европа, в новия документ за размисъл се очертават различни сценарии за това как да се противодейства на нарастващите заплахи в областта на сигурността и отбраната, пред които е изправена Европа, и как да се укрепят собствените способности на Европа в областта на отбраната до 2025 г.

Дебатът ще има важен принос за вземането на решение за това как Съюзът да укрепи защитата и сигурността на европейските граждани, който въпрос заема централно място сред приоритетите на Комисията Юнкер.

продължава>
 
ТЕМИТЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ТАЗИ СЕДМИЦА: БЕЖАНЦИ, ДАНЪЦИ, ЛЕГАЛНИ НАРКОТИЦИ
Сряда, 07 Юни 2017 07:35

Бежанците в Италия, избягването на двойно данъчно облагане и мерките срещу разпространението на наркотични вещества са в центъра на вниманието на Парламента.

Парламентарните комисии ще се занимават тази седмица с миграционния наплив в Италия, със споровете относно данъчното облагане на фирми в различни страни от ЕС и с правила срещу „легалните дроги“. Целите на ООН за устойчиво развитие ще бъдат тема на обсъждане в комисиите по развитие и околна среда.

Наркотични вещества

Комисията по граждански свободи гласува в четвъртък мерки срещу разпространяването на наркотични вещества, които все още не са попаднали в забранителни списъци. Подобренията целят да съкратят времето за анализ на риска за подозрителните субстанции и за спиране на търговията с тях.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 4 от 164

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори