Начало Новини
Новини
ИЗВЕСТНИ СА НОВИТЕ УЧАСТНИЦИ В ПРОГРАМАТА ЗА УЧИЛИЩА ПОСЛАНИЦИ НА ЕП
Понеделник, 23 Октомври 2017 10:13

Общо 30 нови училища от цялата страната ще се включат в Програмата за училища посланици на Европейския парламент през учебната 2017/2018 година. Основната цел на програмата е да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация и да ги включи активно в създаването на европейския дневен ред.

продължава>
 
ЕВРОПЕЙСКА ГОДИНА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО – 2018
Петък, 20 Октомври 2017 11:32

„Културното наследство е не само наследство от миналото, но и ресурс за бъдещето ни“ — Тибор Наврачич, европейски комисар по въпросите на образованието, младежта, културата и спорта

2018 г. ще бъде Европейска година на културното наследство. Това е Вашият шанс да участвате в поредица от единствени по рода си прояви за честване на богатото и разнообразно културно наследство на Европа!

продължава>
 
ПОДКРЕПЕТЕ ПЕТИЦИЯТА ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА БЮДЖЕТА НА "ЕРАЗЪМ+"
Четвъртък, 19 Октомври 2017 08:40

Сегашната 30-годишна схема промени живота на милиони хора - преподаватели, студенти, ученици, ръководители на училища, възрастни, изследователи, доставчици на ПОО, учители и младежки работници. Тя осигурява отлични възможности за обучение и сътрудничество, което позволява на хората да разширяват хоризонтите си и да развиват нови умения чрез период на мобилност в чужбина. Също така допринася и за модернизирането на нашите образователни системи, като улеснява обмена на знания и най-добри практики между държавите-членки и техните съответни институции.

продължава>
 
100 ДЕЦА ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЧЕСКА ДИАСПОРА ПОСЕТИХА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ В БРЮКСЕЛ
Сряда, 18 Октомври 2017 07:20

За 9-та поредна година Фондация „Българска памет“ и д-р Милен Врабевски изпратиха 100 младежи от българската историческа диаспора на посещение в Европейския парламент в Брюксел. Децата са от Албания, Македония, Сърбия, Молдова, Украйна, Румъния, както и от Западните Родопи и района на Тервел. Визитата е осъществена по покана на евродепутатите д-р Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев и Владимир Уручев, а целта на посещението е младежите да се запознаят с работата и ролята на Европейския парламент в процеса на взимане на решения в Европейския съюз.

продължава>
 
ММС ПРЕДСТАВИ ПРИОРИТЕТИТЕ В СЕКТОР „МЛАДЕЖ“ В РАМКИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕС
Вторник, 17 Октомври 2017 10:19

Министерство на младежта и спорта представи приоритетите в сектор „Младеж“ в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Събитието бе открито от зам.-министър Габриела Козарева, в присъствието на представителите на различни младежки организации, студенти, както и на експерти от ММС.

Приоритетите, по които ММС ще работи в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС в сектор „Младеж“ са младежкото развитие и младите хора, мир и сигурност.

продължава>
 
С НАЙ-НИСКА МЕДИЙНА ГРАМОТНОСТ СМЕ ОТ СТРАНИТЕ В ЕВРОПА
Понеделник, 16 Октомври 2017 06:41

С най-добри предпоставки за висока медийна грамотност на своите граждани сред държавите в Европа се отличават Финландия, Холандия, Дания и Естония. На обратния полюс са балканските държави, включително и България. Това сочи сравнителен анализ за нивото на медийна грамотност и за способността на държавите в Европа да се справят с феномена "пост-истина", изготвен от Институт "Отворено общество" – София.

Анализът предлага модел на индекс за измерване на медийната грамотност в европейските държави, който стъпва на допускането, че в държавите, в които медиите са по-свободни, хората – по-образовани, а доверието между гражданите – по-високо, може да се очаква по-голяма степен на медийна грамотност.

продължава>
 
ЕВРОДЕПУТАТИТЕ НАСТОЯВАТ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ПРЕНАСЕЛЕНОСТТА В ЗАТВОРИТЕ
Петък, 13 Октомври 2017 07:54

- Пренаселеността води до опасност от радикализация и засилване на престъпните тенденц

- Нужни са инвестиции в образованието в полза на рехабилитацията и против радикализацията;

- Държавите членки трябва да търсят алтернативи на лишаването от свобода, когато това е възможно.

Евродепутатите се опасяват, че пренаселеността в затворите в ЕС може да подклажда радикализация. Те призовават властите да използват по-често алтернативи на лишаването от свобода.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 4 от 175

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори