Начало Новини
Новини
ТЪРСЯТ СЕ МЛАДИ ХОРА ЗА ОБУЧЕНИЕ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В ТУРИЗМА!
Вторник, 06 Юни 2017 07:01

Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил“ отправя покана към младите хора, които се интересуват от започване на собствен бизнес в областта на туризма за участие в подбор за предстоящо обучение по предприемачество.

Търсят се младежи над 18 години, жители на трансграничния регион България - Македония, които са все още ученици, с предстоящо завършване на своето средно образование или студенти, както и безработни, които наскоро са завършили своето образование.

продължава>
 
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЕП ТАЯНИ: „ПАРИЖКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ Е ЖИВО И ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА РАБОТИМ ПО НЕГО“
Понеделник, 05 Юни 2017 09:23

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни отговори на изявлението на президента на САЩ Доналд Тръмп за оттеглянето на страната от Парижкото споразумение за климата.

„Pacta sunt servanda [лат. Договорите трябва да се спазват]. Парижкото споразумение трябва да бъде спазено. Това е въпрос на доверие и лидерство", заяви председателят на Европейския парламент Антонио Таяни (ЕНП, Италия). „Това споразумение е действащо и ние ще продължим да работим по него със или без администрацията на САЩ“, каза той.

продължава>
 
ИНИЦИАТИВА ЗА МЛАДЕЖТА: КОМИСИЯТА ПРЕДСТАВЯ СТРАТЕГИЯ ЗА КАЧЕСТВЕНО, ПРИОБЩАВАЩО И ОРИЕНТИРАНО КЪМ БЪДЕЩЕТО ОБРАЗОВАНИЕ
Петък, 02 Юни 2017 09:05

Европейската комисия прие днес нови инициативи относно училищното и висшето образование, чиято цел е да се помогне на държавите членки да предоставят качествено и приобщаващо образование за всички млади хора, така че те да придобият знанията и уменията, които са необходими за пълноценно участие в живота на обществото, да могат да реагират на новите възможности и предизвикателства, породени например от глобализацията и технологичните промени, и да бъдат в състояние да адаптират образованието си към нуждите на трудовия пазар.

продължава>
 
БЮДЖЕТ НА ЕС ЗА 2018 Г.: КОМИСИЯТА ПРЕДЛАГА БЮДЖЕТ, НАСОЧЕН КЪМ РАБОТНИТЕ МЕСТА, ИНВЕСТИЦИИТЕ, МИГРАЦИЯТА И СИГУРНОСТТА
Четвъртък, 01 Юни 2017 09:00

Европейската комисия предложи проектобюджет за 2018 г. в размер на 161 милиарда евро поети задължения, за да се стимулира създаването на повече работни места, особено за младите хора, и да се даде тласък на растежа и стратегическите инвестиции.

Опирайки се на вече осъществените през предходни години дейности, бюджетът на ЕС за следващата година ще продължи да действа ефективно за справяне с предизвикателството, което представлява миграцията, както в рамките на ЕС, така и извън него. По-доброто докладване ще засили акцента върху конкретните резултати, които ще бъдат постигнати благодарение на финансирането от ЕС.

продължава>
 
ЕВРОПЕЙСКИ КОРПУС ЗА СОЛИДАРНОСТ: КОМИСИЯТА ПРЕДЛАГА ПОВЕЧЕ ОТ 340 МИЛИОНА ЕВРО, ЗА ДА НАПРАВИ ВЪЗМОЖНИ 100 000 НАЗНАЧЕНИЯ ДО 2020 Г.
Сряда, 31 Май 2017 07:13

Европейската комисия предложи бюджет и специфична правна уредба за Европейския корпус за солидарност. Това ще допринесе за укрепване на инициативата и за създаване на повече възможности за младите хора. Освен че ще предлага възможности за назначения за доброволческа дейност, стажове и работа, Европейският корпус за солидарност вече също ще предоставя на участниците възможност да създават свои собствени проекти за солидарност или да кандидатстват като група за извършване на доброволческа дейност.

продължава>
 
EВРОПЕЙСКА ЗЕЛЕНА СЕДМИЦА 2017 - РАБОТНИ МЕСТА ЗА ЗЕЛЕНО БЪДЕЩЕ
Понеделник, 29 Май 2017 07:53

Тази година Зелената седмица на Европейската комисия, най-голямото ежегодно събитие в европейския екологичен календар, е посветена на зелените работни места. От 29 май до 2 юни различни събития в Брюксел и в цяла Европа представят новите и иновативни екологични умения и обучението, необходимо за създаването на кръгова икономика. Научете повече и бъдете част от #EUGreenWeek 2017.

продължава>
 
СТАРТИРА ИНИЦИАТИВАТА „ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ” ЗА 2017 Г.
Петък, 26 Май 2017 08:55

Светлана Йорданова и Стефан Радов от гр. Дупница, членове на Младежки екип Европа, ще се включат в инициативата „Отново на училище“.

На 26 май (петък) и 29 май (понеделник) те ще посетят училището, което са завършили – СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Дупница. Студентите ще се срещнат с ученици от 9, 10 и 11 клас. Заедно с тях ще обсъдят темата „Съюз на споделени ценности и ролята на младите в ЕС – нови възможности и предизвикателства“.

В момента Светлана и Стефан учат Европеистика в СУ „Св. Кл. Охридски", гр. София и са членове на Младежки екип Европа към Представителството на ЕК в България.

И през тази година училищата от област Кюстендил също могат да се включат в инициативата, като младите джуниъри с радост ще посетят всички, изявили желание.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 5 от 164

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори