Начало Новини
Новини
ПОДГОТОВКА НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕС – ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ЛИЛЯНА ПАВЛОВА
Понеделник, 07 Август 2017 10:56

Девиз на Българското председателство на Съвета на ЕС - „Съединението прави силата“

Мотото беше предложено от участници в национална изследователска програма, която включва 4 фокус групи, 10 дълбочинни интервюта и национално представително изследване. Предложението „Съединението/Обединението прави силата“ събира най-много привърженици сред анкетираните.

продължава>
 
СПОРЕД НОВО ПРОУЧВАНЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ ВСЕ ПО-ЧЕСТО ПАЗАРУВАТ ОНЛАЙН ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС
Петък, 04 Август 2017 16:20

Изданието за 2017 г. на индекса на условията за потребителите показва, че все повече потребители в ЕС пазаруват онлайн и че доверието им в електронната търговия е нараснало, по-специално що се отнася до купуването онлайн от други държави от ЕС.

Търговците на дребно обаче продължават да се въздържат от разширяване на дейностите си онлайн и да имат опасения по отношение на продажбите онлайн на потребители, намиращи се в други държави от ЕС.

продължава>
 
ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ОТЛИЧИ ПЪРВИТЕ СИ УЧИЛИЩА ПОСЛАНИЦИ В БЪЛГАРИЯ
Четвъртък, 03 Август 2017 15:33

Успешно приключи пилотното издание на Програмата за училища посланици на Европейския парламент. В проекта участваха 20 средни училища от областите Перник, София и Софийска, които се включиха в Програмата в рамките на учебната 2016/2017 г.

Целта на инициативата е да помогне за повишаването на осведомеността за Европа и европейската парламентарна демокрация сред младите хора, като им предостави по атрактивен начин знания за Европейския съюз и по-специално за Европейския парламент.

продължава>
 
УЧЕНИЦИТЕ В ЕС ЩЕ ПОЛУЧАВАТ МЛЯКО, ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА
Сряда, 02 Август 2017 15:49

Новата схема на ЕС за предлагане на плодове, зеленчуци и мляко в училищата влезе в сила на 1 август и вече може да се прилага в целия ЕС от първия ден на учебната 2017/2018 година. Тя има за цел да възпитава здравословни хранителни навици у децата и се състои в предлагането на плодове, зеленчуци и млечни продукти, както и в специални образователни програми, чрез които учениците научават значението на доброто хранене и как се произвежда храната.

продължава>
 
ОТНОВО ФИЛМ С БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ СРЕД ТРИТЕ ФИНАЛИСТА ЗА ФИЛМОВАТА НАГРАДА LUX
Вторник, 01 Август 2017 16:07

На пресконференцията за „Венецианските дни“ (Giornate degli Autori), председателят на Европейския парламент Антонио Таяни обяви трите филма, които ще си оспорват първото място за филмовата награда LUX за 2017 г., сред които има и копродукция с българско участие:

- „120 удара в минута“ (Beats per Minute), режисьор Робин Кампийо - Франция

- „Sámi Blood“, режисьор Аманда Кърнел - копродукция на Швеция, Дания и Норвегия

- „Уестърн“ (Western), режисьор Валеска Гризебах - копродукция на Германия, България и Австрия

продължава>
 
110 000 МИГРАНТИ СА ДОШЛИ ПО СРЕДИЗЕМНО МОРЕ ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА
Понеделник, 31 Юли 2017 11:12

Броят на пристигналите от началото на годината в Европа през Средиземно море мигранти и бежанци надхвърли 110 000 души. Международната организация по миграция (МОМ) съобщава, че "от началото на годината до 16 юли в Европа по море са пристигнали 111 148 мигранти и бежанци. Почти 85% от тях - повече от 93 000 души,са се насочили към Италия, а останалите - към Гърция, Испания и Кипър".

продължава>
 
ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ РЕСТАРТИРА ПРОЦЕДУРА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ ЕЛЕКТРОННИТЕ ДОКУМЕНТИ
Петък, 28 Юли 2017 11:02

Рестарт на наказателна процедура срещу България за неизпълнение на изискването за създаване на единно звено за контакт за задължителния обмен на информация за сигурността на документите за самоличност.

Преди година ЕК заведе дело в Съда на ЕС срещу България, защото страната ни не е спазила срока до 2012 г. да осигури достъп до данните с изображенията на пръстовите отпечатъци, съхранявани в електронните паспорти, и разрешения за пребиваване на граждани на държави извън ЕС.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 5 от 169

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори