Начало Новини
Новини
ЕСТОНИЯ: ПРАВИМ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ ДА ЗАПОЧНЕ С ЛЕТЯЩ СТАРТ
Сряда, 11 Октомври 2017 08:37

България ще участва в последните заседания на естонското председателство на Съвета на Европейския съюз, за да може да започне своя мандат с летящ старт от 1 януари. В ръцете на българското председателство ще останат преговорите за новото европейско законодателство за киберсигурност и за защита на личната неприкосновеност.

Това заяви главният информационен директор на Естония Сиим Сиккут пред "Дневник". Естония, България и Австрия ще са триото държави членки, които ръководят председателството на ЕС от 1 юли 2017 г. до 31 декември 2018 г. Мандатът на Талин свършва през декември, а първото събитие на София е предвидено за 4 януари догодина.

продължава>
 
ЕП БЛОКИРА ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, КОЕТО МОЖЕ ПОТЕНЦИАЛНО ДА НАВРЕДИ НА ЗДРАВЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАЖДАНИ
Вторник, 10 Октомври 2017 07:32

- Евродепутатите налагат вето на предложението на Комисията относно критериите за определянето на свойствата, нарушаващи функциите на ендокринната система;

- Те са против изключване на веществата, които са разработени с цел нарушаване на ендокринната система;

- Европейската комисия ще трябва незабавно да представи ново законодателно предложение.

В сряда ЕП блокира предложение на Комисията, което щеше да въведе изключение за някои химикали, съдържащи се в пестициди, от това да бъдат определяни като ендокринни дисруптори.

продължава>
 
ЕП ДАВА ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОКУРАТУРА
Понеделник, 09 Октомври 2017 07:19

- Прокуратурата ще обедини усилията на европейските и националните сили на реда;

- Изключителна юрисдикция в целия ЕС;

- До момента само националните власти можеха да поддържат обвинения за злоупотреби с бюджетите на ЕС.

Европейската прокуратура ще бъде натоварена с разследването и повдигането на обвинения срещу извършители на престъпления срещу бюджета на ЕС.

продължава>
 
ДОСТЪП ЗА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ ДО ВИЗОВАТА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА
Четвъртък, 05 Октомври 2017 06:04

В сряда Парламентът прие предложение на Съвета за предоставяне на България и Румъния на достъп до визовата информационна система (ВИС) с 610 гласа „за“ срещу 50 „против“ и 33 „въздържал се“.

Решението на Съвета би позволило на България и Румъния да проверяват информация във ВИС, без да могат да въвеждат, изменят или трият данни. Парламентът постанови в законодателна резолюция от 8 юни 2011 г., че България и Румъния са готови да влязат в шенгенското пространство.

продължава>
 
ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ ПРОМЕНИ КЪДЕ ОНЛАЙН КОМПАНИИТЕ ДА ПЛАЩАТ ДДС
Сряда, 04 Октомври 2017 08:31

Европейската комисия ще предложи днес промени при данъчното облагане на продажбите, в пореден опит да се пребори с избягването на данъците и да се подобри данъчното планиране, пише агенция "Ройтерс".

ЕК ще предложи ДДС при презграничната търговия да бъде в размера, определен от държавата, където се намира клиентът, вместо в страната, където е регистриран продавачът, както е досега.

продължава>
 
30 МИЛИОНА ДЕЦА ПО СВЕТА НЕ МОГАТ ДА СЕ ВЪРНАТ В ДОМОВЕТЕ СИ ЗАРАДИ КОНФЛИКТИ, КРИЗИ И СТИХИЙНИ БЕДСТВИЯ
Вторник, 03 Октомври 2017 08:35

Около 30 милиона деца по света не могат да се върнат в домовете си заради конфликти, кризи и стихийни бедствия. Това съобщи бившият премиер на Великобритания Гордън Браун, сега работещ за ООН. Браун е специален посланик на световната организация по въпросите на образованието. Както посочи пред журналисти, повечето непълнолетни, за които става дума са в Сирия, Ирак, Йемен, Афганистан, Южен Судан, Уганда, Сомалия, Централноафриканската република. При това "10 милиона от децата са били принудени да напуснат не просто домовете си, а и родните си страни.

продължава>
 
АНТОНИО ТАЯНИ: ДО 2025 Г. БРОЯТ НА ТУРИСТИТЕ, КОИТО ИДВАТ В ЕВРОПА, МОЖЕ ДА СЕ УДВОИ ДО 1 МИЛИАРД
Петък, 29 Септември 2017 07:50

На 27 септември, Международния ден на туризма, Европейският парламент бе домакин на конференция на високо равнище в Брюксел на тема „Европейска стратегия за повишаване конкурентоспособността на туристическата индустрия“.

В началото на дебата г-н Таяни заяви: „Туризмът е ключов сектор за всички държави членки на ЕС. Той обхваща 10% от БВП и работните места в Европейския съюз, което го прави съществена част от мозайката, която съставлява промишлената структура на Европа.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 5 от 175

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори