Начало Новини
Новини
ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПРЕДЛАГА МЕРКИ ЗА ПО-ДЪЛЪГ ЖИВОТ НА ПРОДУКТИТЕ
Четвъртък, 27 Юли 2017 10:47

Депутатите искат да се въведат минимални изисквания за издръжливост на продуктите, да се насърчат поправките и да се осигури повече информация на потребителите.

Средният смартфон издържа под две години, толкова изкарват и дрехи, обувки и играчки, а компютри, колела и спортно облекло се развалят след 3-4 години. Парламентът прие на 4 юли доклад, призоваващ за конкретни мерки срещу пилеенето на пари, ресурси и енергия, свързано с бързото остаряване на продуктите.

продължава>
 
СЪСТЕЗАНИЕ ЗА МЛАДЕЖКО ГРАЖДАНСКО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО
Сряда, 26 Юли 2017 10:35

Участвай в състезание за младежко гражданско предприемачество в категория: най-добра идея или най-добри проекти.

Организатори: the Goi Peace Foundation and  Stiftung Entrepreneurship

Профил на участниците: 15-35 години

продължава>
 
БРЕКЗИТ НЯМА ДА НАМАЛИ СРЕДСТВАТА ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕ В ЕС
Вторник, 25 Юли 2017 10:30

Излизането на Великобритания от Европейския съюз няма да намали съществено бюджета за селско стопанство. Това твърди Комисарят по бюджетните въпроси Гюнтер Йотингер и допълва, че няма да се отнемат пари от нито една програма.

По думите на Йотингер Брекзит ще доведе до малки съкращения в общия бюджет на Европейския съюз, тъй като Лондон внася между 10 и 12 милиарда евро годишно.

продължава>
 
АНТОНИ СТОЯНОВ Е ТАЗГОДИШНИЯТ ЛАУРЕАТ НА НАГРАДАТА ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИН НА ЕП
Понеделник, 24 Юли 2017 10:21

Антони Стоянов, директор на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“, номиниран от Момчил Неков (С&Д), е сред 50-те лауреати за Гражданската награда на Европейския парламент за 2017 г.

Българският лауреат ще получи почетен медал на официална церемония през есента в София, организирана от Информационното бюро на ЕП. Заедно с останалите носители на наградата той също така ще участва и в общоевропейската церемония, посветена на Гражданската награда на Европейския парламент, която ще се проведе в Брюксел на 11 октомври 2017 г.

продължава>
 
ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА „ВЪЗМОЖНОСТИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ДОБРОВОЛЧЕСКА СЛУЖБА (ЕДС)“
Петък, 21 Юли 2017 10:07

Център за развитие на човешките ресурси кани представители на организации, работещи или имащи интерес за работа в сферата на младежкото доброволчество, да вземат участие в информационна среща на тема: „Възможности на Европейската доброволческа служба (ЕДС)“, която ще се проведе на 25 юли 2017 г., от 13:00 до 15:30, в сградата на ЦРЧР, София, ул. „Граф Игнатиев“ №15, ет. 1 – Конферентна зала.

Информационната среща е насочена към организации, които нямат акредитация по Европейска доброволческа служба (ЕДС) и нямат опит в разработването на проекти по програма „Еразъм+“.

продължава>
 
АНКЕТА НА ЮНЕСКО ПО ПОВОД ДЕСЕТИЯ МЛАДЕЖКИ ФОРУМ
Сряда, 19 Юли 2017 10:01

В периода 25-26 октомври 2017 г. ще се проведе Десетият младежки форум на ЮНЕСКО. В него ще участват млади хора от целия свят, ангажирани с инициативи в областите от компетентност на ЮНЕСКО, които ще търсят най-добрите възможности за засилване на ангажираността на ЮНЕСКО към младежта.

За да бъдат решенията на Форума максимално близо до интересите и желанията на младите хора, българските младежи се насърчават да участват в допитване, което ще изгради основата за дискусии преди и по време на Десетия младежки форум на ЮНЕСКО.

продължава>
 
ЕСТОНИЯ ОТВАРЯ ПЪРВОТО В СВЕТА ПОСОЛСТВО С ВИРТУАЛНИ ДАННИ
Понеделник, 17 Юли 2017 09:07

Напредналата в кибер сферата Естония прави поредна крачка в глобалните технологии с откриването на първото в света посолство с виртуални данни в Люксембург в началото на идната година. Силно защитеният сървър ще съдържа важни данни за електронното правителство на малката балтийска държава, а НАТО и членовете на Еврозоната ще имат достъп до тях дори ако националните системи се сринат.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 6 от 169

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори