Начало Новини
Новини
МЛАДЕЖКА И ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА: ОСИГУРЯВАНЕ НА ДЪЛГОСРОЧНО ФИНАНСИРАНЕ ПО ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ+
Вторник, 19 Септември 2017 06:26

На 18 септември в Дома на Европа в София се проведе кръгла маса на тема „България и ЕС: модерни и устойчиви политики в областта на образованието, младежта и културата“. В събитието участваха евродепутати от Комисията по култура и образование на ЕП, представители на българските институции, както и представители на заинтересовани групи.

По време на дискусията беше направена равносметка на програмата Еразъм+, бяха представени предложенията на Европейския парламент за бъдещите ѝ промени, както и предстоящата реформа на Европейската младежка стратегия и по-доброто включване на културата и спорта в Многогодишната финансова рамка на ЕС след 2020 г.

продължава>
 
TIME TO MOVE - КОНКУРС ЗА ДИЗАЙН НА ТЕНИСКИ
Понеделник, 18 Септември 2017 07:03

Създайте официално лого за тениска TIME TO MOVE за 2018 г. и имате шанс да спечелите!

Time to Move е поредица от събития за млади хора, организирани в цяла Европа през октомври. Дейностите са насочени към въвеждане на стотици възможности, чрез които можете да отидете в чужбина, да участвате в международен проект, да изследвате Европа или да придобиете опит, който ви е необходим за вашето бъдеще. Доброволческа дейност в друга държава в продължение на няколко месеца? Обмен на училище за 1 семестър? Стажове в чужбина? Ние покриваме разходите.

продължава>
 
ПО-ДОБЪР ДОСТЪП ДО ПРОДУКТИ И УСЛУГИ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ЕС
Петък, 15 Септември 2017 06:24

- Телефони, автомати за билети и банкомати стават по-достъпни;

- Правилата ще важат за нова инфраструктура;

- В ЕС живеят 80 млн. души с някаква степен на увреждане.

Ключови стоки и услуги като телефони, банкомати и автомати за билети и чекиране ще трябва да станат по-достъпни за хора с увреждания.

продължава>
 
ДЕБАТ ЗА СЪСТОЯНИЕ НА ЕС ПРЕЗ 2017 Г.: ДА УЛОВИМ ПОПЪТНИЯ ВЯТЪР
Четвъртък, 14 Септември 2017 13:19

На 13 септември 2017 г. председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер произнесе пред членовете на Европейския парламент в Страсбург своята реч за състоянието на Съюза през 2017 г. Той представи своите приоритети за следващата година и очерта своята визия за развитието на Европейския съюз до 2025 г. Представи също така пътна карта за по-обединен, по-силен и по-демократичен Съюз.

Юнкер отправи важни призиви, засягащи България

продължава>
 
ОБУЧЕНИЕ „FACILITY TO FACILITATE“ В КЕЙЛА, ЕСТОНИЯ, 7 – 15 НОЕМВРИ 2017
Сряда, 13 Септември 2017 07:15

Целта на обучението е да се развият уменията на младежките работници за фасилиране  и да се създадат иновативни дейности, които по-късно да бъдат използвани в ежедневната им работа с  младежи.

Място: Кейла, Естония

Период на провеждане: 7-15 ноември 2017 г.

Изпращаща организация: YOUTHub

Участващи държави: Естония, Испания, Кипър, Италия, Унгария, България, Румъния и Чехия

продължава>
 
СЪСТОЯНИЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ - РЕЧ НА ЖИВО НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕК ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Вторник, 12 Септември 2017 12:41

13 септември 2017 г., сряда, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще произнесе годишната си реч за състоянието на Съюза пред Европейския парламент.

Представителството на Европейската комисия в България организира предаване на живо на речта в Дома на Европа в София, ул. „Г. С. Раковски“ № 124 от 10:00 ч. Осигурен е превод на български. Събитието е с предварителна регистрация. Молим желаещите да присъстват да се регистрират през следния линк: http://bit.ly/SOTEU2017

продължава>
 
ПРОГРАМАТА ЗА УЧИЛИЩА ПОСЛАНИЦИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ВЕЧЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА
Четвъртък, 07 Септември 2017 13:51

Започна кампанията за учебната 2017 – 2018 г. за образователната програма на ЕП, насочена към ученици от средни и професионални училища.

През учебната 2017 – 2018 година Европейският парламент продължава прилагането на своята образователна инициатива – Програмата за училища посланици на Европейския парламент, която е насочена към ученици от средни и професионални училища. Тя цели да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация, както и Европейския парламент като институция, която представлява гражданите на ЕС и с която те могат да си взаимодействат, за да се включат активно в създаването на европейския дневен ред.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 7 от 175

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори