Начало Новини
Новини
ЕВРОПЕЙСКИ КОРПУС ЗА СОЛИДАРНОСТ: ЗАПОЧНА СВЪРЗВАНЕТО НА МЛАДИ ХОРА С ОРГАНИЗАЦИИ
Четвъртък, 09 Март 2017 13:53

Три месеца след стартирането на Европейския корпус за солидарност акредитираните организации, предлагащи възможности за професионална практика в областта на солидарността, могат вече да използват базата данни за намиране на потенциални служители, стажанти или доброволци за своите дейности.

От тази пролет ще бъдат на разположение няколкостотин места за професионална практика, а през следващите месеци ще бъдат осигурени хиляди други.

продължава>
 
БЪЛГАРИЯ Е НА ВТОРО МЯСТО В ЦЕЛИЯ ЕС ПО БРОЙ ЖЕНИ МЕНИДЖЪРИ
Четвъртък, 09 Март 2017 09:15

Бългapия ce нapeждa нa eднo oт чeлнитe мecтa cpeд eвpoпeйcĸитe cтpaни, ĸoитo мoгaт дa ce пoxвaлят c нaй-гoлям дял нa жeни, зaeмaщи pъĸoвoдни длъжнocти.

У нac бpoят нa дaмитe нa мeниджъpcĸи пocтoвe ce зaдъpжa нa втopa пoзиция в цeлия Eвpoпeйcĸи cъюз, ĸaтo пpeд бългapcĸитe жeни ca caмo лaтвийĸитe. Toвa coчи cпpaвĸa c пocлeднитe дaнни нa Eвpocтaт, изгoтвeни пo пoвoд Meждyнapoдния дeн нa жeнaтa.

Бългapĸитe oбaчe cи пoдeлят втopoтo мяcтo c пoляĸинитe, ĸaтo в двeтe дъpжaви дeлът нa пpeдcтaвитeлĸитe нa нeжния пoл, ĸoитo paбoтят ĸaтo мeниджъpи, пpaви 44 нa cтo пpи вcяĸa.

продължава>
 
СЪВЕТЪТ НА ЕС ПРИВЕТСТВА РАБОТАТА НА КОМИСИЯТА ПО МЕХАНИЗМА ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО И ПРОВЕРКА ЗА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ
Сряда, 08 Март 2017 12:21

Съветът на ЕС прие заключения относно Механизма за сътрудничество и проверка на Европейската комисия, засягащ България и Румъния.

1. Съветът приветства докладите на Комисията относно напредъка, постигнат в България и Румъния по линия на механизма за сътрудничество и проверка. В този контекст Съветът цени продължаващото добро сътрудничество на България и Румъния с Комисията и с останалите държави членки в рамките на механизма. Съветът поздравява Комисията за извършената работа, включително общата оценка на постигнатия напредък след присъединяването на България и Румъния към ЕС през 2007 г., и подкрепя балансирания и обективен анализ.

продължава>
 
СТАНИ СЛЕДВАЩИЯТ БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ДЕЛЕГАТ КЪМ ООН ЗА 2017-2018
Вторник, 07 Март 2017 11:00

Търси се български младежки делегат към ООН за 2017-2018 г.!

За единадесета поредна година Дружество за Обединените нации в България организира национална кампания за избор на български младежки делегати към ООН. Програмата се осъществява с официалната подкрепа на Министерството на външните работи на Република България, Постоянното представителство на Република България към ООН в Ню Йорк, Национален младежки форум и ISIC България.

Български младежки делегат е млад човек, избран чрез прозрачен национален конкурс, който се включва в делегацията на България към Общото събрание на ООН и Комисията по социално развитие на ИКОСОС и работи, с права сравними с тези на акредитиран дипломат, по решенията на ООН за младежта. Позицията на младежки делегат към ООН съществува едва в около 30 държави от цял свят.

продължава>
 
ОТ 1 ДЕКЕМВРИ 2017 ПАДАТ ВИЗИТЕ ЗА КАНАДА ЗА БЪЛГАРИ
Понеделник, 06 Март 2017 09:49

От 1 декември 2017 отпадат всички ограничения за българските граждани, пътуващи до Канада. Това стана ясно, след като Отава обяви официално графика за премахване на визите за български и румънски граждани.

Още от 1 май в страната ще могат да влизат без визи българските граждани, които през последните 10 години са имали канадска виза, както и тези, които имат валидна виза за Съединените щати.

продължава>
 
КОМИСИЯТА ПРЕДСТАВИ БЯЛА КНИГА ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПА: ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЕДИНСТВО НА ЕС ОТ 27 ДЪРЖАВИ
Четвъртък, 02 Март 2017 07:26

Както бе обявено в речта на председателя Юнкер за състоянието на Съюза от 2016 г., на 1 март Европейската комисия представи Бяла книга за бъдещето на Европа, която е приносът на Комисията към срещата на върха в Рим на 25 март 2017 г.

В рамките на подготовката за отбелязването на 60-та годишнина на ЕС обръщаме поглед назад към седем десетилетия мир и към разширен Съюз с 500 милиона граждани, които живеят свободно в една от най-проспериращите икономики в света. В същото време ЕС трябва да погледне напред, за да създаде визия за собственото си бъдеще като съюз от 27 държави. В бялата книга са посочени основните предизвикателства и възможности пред Европа за следващото десетилетие. Представени са 5 сценария за начина, по който Съюзът може да се развива до 2025 г., в зависимост от това как ще реши да действа.

продължава>
 
ЕВРОПЕЙСКИ СЕМЕСТЪР 2017 Г.: БЪЛГАРИЯ ОТБЕЛЯЗВА ИЗВЕСТЕН НАПРЕДЪК, НО ОСТАВА ПОД НАБЛЮДЕНИЕ ЗА ПРЕКОМЕРНИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДИСБАЛАНСИ
Четвъртък, 23 Февруари 2017 07:30

Европейската комисия публикува на 22 февруари своя годишен анализ на икономическата и социалната ситуация в държавите членки, в това число оценка на все още съществуващите дисбаланси.

Държавите членки са отбелязали напредък при изпълнението на миналогодишните индивидуални насоки на политиката за предприемането на мерки в три посоки — насърчаване на инвестициите, провеждане на структурни реформи и осигуряване на отговорни бюджетни политики.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 7 от 160

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори