Начало Новини
Новини
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ ЮНКЕР СЕ КОНСУЛТИРА С ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТНОСНО КАНДИДАТУРАТА НА МАРИЯ ГАБРИЕЛ ЗА КОМИСАР ПО ВЪПРОСИТЕ НА ЦИФРОВАТА ИКОНОМИКА И ЦИФРОВОТО ОБЩЕСТВО
Вторник, 16 Май 2017 10:50

Председателят EК Жан Клод Юнкер обяви днес намерението си да възложи на Мария Габриел, кандидата за комисар от България, отговорността за цифровата икономика и цифровото общество.

Юнкер проведе днес събеседване с Мария Габриел, която трябва да замени бившия член на Комисията Кристалина Георгиева. Въз основа на това събеседване председателят Юнкер потвърди компетентността на Мария Габриел съгласно изискванията на член 17, параграф 3 от Договора за Европейския съюз (ДЕС) да кандидатства за комисарския пост. Освен това той обяви своето намерение да ѝ възложи отговорността за цифровата икономика и цифровото общество.

продължава>
 
АКАДЕМИЯ ЗА СОЦИАЛНИ ПРЕДПРИЕМАЧИ
Понеделник, 15 Май 2017 06:27

След успешното първо издание на Академия за социални предприемачи през октомври 2016 година, организаторите от Reach for Change Bulgaria и The Business Institute подготвят второ издание. То ще се проведе между 9 и 25 юни в гр. София.

Академия за социални предприемачи е подходяща за хора, които работят по социална кауза, искат да я развият и направят финансово устойчива, но имат нужда от насоки, знания и практически умения.

продължава>
 
ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ НА ЕП В ПРЕГОВОРИТЕ ЗА БРЕКЗИТ
Петък, 12 Май 2017 10:30

Европейският парламент одобри с огромно мнозинство (516 гласа „за“ срещу 133 „против“, с 50 „въздържали се“) резолюция, с която определи своите ключови принципи и условия за одобряване на споразумението за излизане на Великобритания от ЕС. Всяко споразумение, постигнато в края на преговорите между ЕС и Великобритания, ще трябва да заслужи одобрението на Европейския парламент.

продължава>
 
ЕВРОДЕПУТАТЪТ МАРИЯ ГАБРИЕЛ Е ПРЕДЛОЖЕНА ЗА БЪЛГАРСКИ ЕВРОКОМИСАР
Четвъртък, 11 Май 2017 06:52

На 10 май председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер получи предложението на българския министър-председател Бойко Борисов за номинация на г-жа Мария Габриел за кандидат, който да замени предишния комисар Кристалина Георгиева.

Предложението за номинация бе направено след телефонен разговор между председателя Юнкер и премиера Борисов, проведен на 5 май, петък. По време на разговора двамата ръководители постигнаха съгласие, че номинацията за кандидат за комисар трябва да се представи в кратък срок.

продължава>
 
МЕМОРАНДУМ ЗА МЛАДЕЖКО УЧАСТИЕ БЕ ПРИЕТ В БРЮКСЕЛ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ МЛАДЕЖКИ СТОЛИЦИ
Сряда, 10 Май 2017 06:52

Кметове и представители на градове, носители на титлата Европейска младежка столица, отправиха покана към местни лидери от цяла Европа да се присъединят към поставянето на младежкото участие като водещ приоритет в местната политика.

Мрежата на Европейските младежки столици представи посланието на годишната гала вечер #YouthUpGala (#За младежта), най-голямата среща на млади Европейски лидери, провела се с любезното домакинство на Европейския младежки форум (ЕМФ) и Комитета на регионите в Брюксел.

продължава>
 
ДЕН НА ЕВРОПА: 3D МАПИНГ ШОУ И ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ЗА УЧЕНИЦИ В ДОМЪТ НА ЕВРОПА В СОФИЯ
Вторник, 09 Май 2017 07:05

По случай Деня на Европа и 10 години от членството на България в Европейския съюз Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България организират 3D мапинг шоу и ден на отворените врати за ученици.

3D мапинг спектакълът ще бъде прожектиран на 9 май от 21:30 часа върху фасадата на Националната художествена галерия (бившия Царски дворец) на площад „Княз Александър I“ и ще бъде излъчен 3 пъти – в 21:30, 21:50 и 22:15 ч. Шоуто може да бъде гледано и в интернет на www.europarl.bg и във Facebook.

продължава>
 
СВЕТОВЕН ДЕН НА СВОБОДАТА НА ПЕЧАТА - 3 МАЙ
Сряда, 03 Май 2017 06:07

Обръщение на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни:

"Истинската демокрация не може да съществува без свободата на медиите.

Като бивш журналист знам, че свободата да бъдеш независим в работата си е от съществено значение. Без тази свобода не може да има политически контрол, прозрачност, борба с корупцията, добро управление, свобода на вземане на решения.

Ето защо Европейският съюз е най-силният защитник на това основно право по целия свят.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 7 от 164

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори