Начало Новини
Новини
ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА 16 – 22 СЕПТЕМВРИ 2017
Вторник, 05 Септември 2017 13:06

Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) се провежда всяка година в периода 16-22 септември. Целта й е да насърчи европейските общини да въведат и подпомагат устойчивия транспорт. През 2017 година „Европейската седмица на мобилността” се фокусира върху  „Чиста, споделена и интелигента мобилност“, а мотото е „Заедно стигаме по-далеч“.

продължава>
 
10 ГОДИНИ ФОРУМ „КАРИЕРА В БЪЛГАРИЯ
Понеделник, 04 Септември 2017 13:18

За 10-та поредна година сдружение „Тук-Там“ и Back2BG.com организират най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина и работодатели, търсещи професионалисти – „Кариера в България. Защо не?“. Над 1500 българи с международен опит посещават ежегодно събитието. Сред тях са студенти, специалисти и предприемачи.

продължава>
 
МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ ТЪРСИ БЪДЕЩИТЕ ПОСЛАНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ
Петък, 01 Септември 2017 12:43

Министерството на външните работи подготвя конкурс за стажант-аташета. Целта е да бъдат привлечени повече млади хора в българската дипломатическа служба, които един ден да отстояват интересите на страната като посланици в чужбина или като градят външната ни политика от София.

Конспектът от теми, по които кандидатите трябва да се подготвят за изпитите, вече е публикуван на сайта на министерството и може да бъде намерен ТУК.

продължава>
 
КОНКУРС ЗА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ДЕКОРАЦИЯ В СГРАДИТЕ НА СЪВЕТА НА ЕС В БРЮКСЕЛ
Четвъртък, 31 Август 2017 12:52

Министерството на културата обявява конкурс за изготвяне на проектни предложения за декорация в сградите на Съвета на Европейския съюз в Брюксел - Justus Lipsius и Europa Building, във връзка с Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

Целта на настоящия конкурс е изработване на арт инсталация в атриума на сградата Justus Lipsius, обзавеждане и декорация на определени зони в същата сграда, както и в сградaта Europa Building. Съобразно техническите изисквания за изготвяне на проектните предложения от кандидатстващите се изисква да предложат своята идея за декорации, както и същите да бъдат изработени и доставени от тях.

продължава>
 
МЛАДЕЖКАТА ПЛАТФОРМА YOUTHUB ТЪРСИ СТАЖАНТИ
Сряда, 30 Август 2017 13:00

Младежката платформа YOUThub търси стажанти за неплатен стаж от септември до януари.

Стажантската програма е дистационна и стажантите ще бъдат ангажирани от 1 до 4 ч. на ден. Те ще отговарят за поддръжката на онлайн сайта на организацията.

Кандидатите трябва да умеят да работят в екип, да имат изразен интерес към младежките политики и желание да натрупат опит в неправителсвения сектор.

продължава>
 
ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНА МЛАДЕЖКА АКАДЕМИЯ
Вторник, 29 Август 2017 07:02

Национална младежката академия на Национален младежки форум ( НМФ ) търси най-позитивно заредените млади хора в България. Ако искате да бъдете част от младите лидери на Европа, не се чудете къде ще прекарате края на лятото. Национална младежка академия 2017 идва отново с много творческа енергия за личностно развитие и емоции, които ще те изстрелят в облаците на нови знания, умения и мотивация за промяна заедно с още 60 вдъхновители от цялата страна.

Национална младежка академия 2017 на Национален младежки форум е събитие за тези, които искат да развият и усъвършенстват лидерските и комуникационните си умения, младежи от цяла България, събрани от идеи, концепции и желание за позитивна промяна в обществото.

продължава>
 
ЗАЕТОСТ И СОЦИАЛНО РАЗВИТИЕ В ЕВРОПА: ПРЕГЛЕДЪТ ЗА 2017 Г. ПОКАЗВА ПОЛОЖИТЕЛНИ ТЕНДЕНЦИИ, НО ИЗТЪКВА ГОЛЯМАТА ТЕЖЕСТ ЗА МЛАДИТЕ ХОРА
Понеделник, 28 Август 2017 10:47

Комисията публикува изданието за 2017 г. на своя годишен обзор „Преглед на заетостта и социалното развитие в Европа“.

В тазгодишното издание се потвърждават положителните тенденции на пазара на труда и в социалната област и засилващият се икономически растеж. С над 234 милиона заети лица заетостта в ЕС никога досега не е била на по-високо равнище, а безработицата е на най-ниското си равнище от декември 2008 г. насам.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 8 от 175

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори