Начало Новини
Новини
КИРИЛИЦА.БГ! ДОМЕЙНИ НА РОДНАТА АЗБУКА – ФАКТ!
Понеделник, 13 Февруари 2017 07:58

От 8 февруари 2017 г. вече най-после имаме възможност да регистрираме домейни с разширение ".бг". Акционерно дружество "Имена.бг" беше избрано от българската държава да управлява новия домейн на кирилица, който след дълги обсъждания беше одобрен от Интернет копрорация за присвоени имена и адреси (ICANN).

Новият домейн дава възможност да се създават интернет адреси, изписани изцяло на български език. Тази възможност би била особено полезна за различни институции, общини, компании и физически лица, които по този начин ще бъдат по-лесно откриваеми в уеб пространството.

продължава>
 
ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР „СТРУКТУРЕН ДИАЛОГ“ НА НАЦИОНАЛЕН МЛАДЕЖКИ ФОРУМ
Петък, 10 Февруари 2017 08:29

Национален младежки форум (НМФ) отправя покана към младежки представители за участие в обучителен семинар „Структурен диалог и младежко овластяване”, който ще се проведе в периода 3-5 март 2017 г., гр. София.

При участие в обучението може да кандидатствате за представители по време на Международната младежка конференция по Структурен диалог в Малта в периода 20-23 март 2017 г.

продължава>
 
ОБЩЕСТВЕНА КОНСУЛТАЦИЯ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ КОРПУС ЗА СОЛИДАРНОСТ
Петък, 10 Февруари 2017 07:26

Европейската комисия започва обществена консултация с млади хора, учители, младежки организации, работодатели и други заинтересовани лица относно приоритетите и укрепването на неотдавна създадения Европейски корпус за солидарност.

Комисията подготвя законодателно предложение през първата половина на 2017 г. с цел създаване на специфично правно основание за Европейския корпус за солидарност и би се радвала да чуе мнението Ви. Резултатите от консултацията ще допринесат за дооформяне и консолидиране на корпуса и ще подпомогнат работата на ЕК по законодателното предложение.

продължава>
 
ФОНДАЦИЯ СМАРТ ТЪРСИ ДЪЛГОСРОЧЕН ДОБРОВОЛЕЦ ЗА ПРОЕКТ В ИСПАНИЯ
Четвъртък, 09 Февруари 2017 08:13

Проектът се казва „ASOCIACIÓN MARROQUI“, какво можете да очаквате от него:

– Насърчаване на общата интеграция на имигрантите, които са обект на права и задължения в испанското общество, чрез повишаване на тяхната чувствителност и ориентация.

продължава>
 
ПРОГРАМАТА " МЛАДИ ЛИДЕРИ"
Сряда, 08 Февруари 2017 11:00

Имате идея, която искате да споделите с водещи световни лидери? Кандидатствайте за програмата " Млади лидери" и станете част от Европейските дни на развитие.

Младежите са движещата сила зад някои от най-вдъхновяващите проекти за развитие. В EDD 2017, младите хора ще бъдат чути в политически дискусии, които ще оформят бъдещето ни.

продължава>
 
ПРИОРИТЕТИ ЗА ЕВРОПА: ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИДЕРИ ЗАЛАГАТ ЦЕЛИТЕ ЗА 2017 Г.
Вторник, 07 Февруари 2017 07:32

Тази година Европейският съюз насочва усилията си по теми, които засягат ежедневието на всички европейци. Основните въпроси са сигурността, кризата с мигрантите, климатичните изменения и единният цифров пазар. През декември тогавашният председател на Парламента Мартин Шулц, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и словашкият премиер Роберт Фицо от името на Съвета подписаха за пръв път съвместна декларация, излагаща целите и приоритетите на ЕС за 2017 г.

продължава>
 
ПОКАЖЕТЕ КАКВО Е ЕВРОПА ЗА ВАС С „МОЯТ ДОМ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ИСТОРИЯ“
Понеделник, 06 Февруари 2017 09:00

Какво означава да бъдеш европеец? Това не е въпрос, който касае само големите лидери: всички ние сме част от нашето време и имаме роля в съхраняването на общата ни идентичност. Затова прегледайте своите снимки, видеоклипове и дори аудиофайлове и споделете подходящите на страница „Моят дом на европейската история“. Нека тя се превърне във виртуална библиотека на истории и свидетелства за Европа от всички нас, гражданите на континента.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 9 от 160

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори