Начало Новини
Новини
ЕВРОПЕЙСКИ КОРПУС ЗА СОЛИДАРНОСТ: ПЪРВИТЕ ДОБРОВОЛЦИ ПОМАГАТ ВЕЧЕ В ИТАЛИЯ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ РЕГИОНИ
Петък, 25 Август 2017 10:29

Група от доброволци от Европейския корпус за солидарност пристигнаха на 17 август в Норчия, Италия. Тя ще подкрепят вече полаганите усилия за възстановяване на щетите и на социалните услуги за местната общност, засегната от силните земетресения, които удариха региона преди една година.

Шестнадесетте млади доброволци от Европейския корпус за солидарност, които са участници в проекта „Европейската младеж за Норчия“, ръководен от италианската  организация Kora, ще помогнат за повторното изграждане на сериозно засегнати от земетресенията исторически сгради, сред които базиликата „Сан Бенедето“ и манастира на бенедиктинците. Те ще работят също с младежи и възрастни хора от Норчия за организирането на семинари, дейности на открито и културни прояви.

Комисарят по въпросите на образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич заяви:

„По-малко от година след като председателят Юнкер обяви своята идея за създаване на европейски корпус за солидарност, този корпус вече функционира и подпомага нуждаещите се. Норчия и нейните граждани са пострадали тежко и затова се гордея с младите европейци, които демонстрират солидарност, като помагат на тази общност да се възстанови.

продължава>
 
НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”
Четвъртък, 24 Август 2017 10:05

Денят на голямото почистване тази година е 16 септември.

В тази връзка Министерство на младежта и спорта, като институционален партньор на кампанията, приветства всички организации, работещи с и за младите хора на България, да се включат в инициативата.

За кампанията

Кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

продължава>
 
КАКВО ТОЧНО ЩЕ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВА БЪЛГАРИЯ - СЛЕД СПЕКУЛАЦИИТЕ И ПРЕДИ "ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ"
Написано от Administrator   
Сряда, 23 Август 2017 10:26

статия на проф. Ингрид Шикова

В разгорещената дискусия относно проблемите по подготовката на логистиката за ротационното председателство (ремонта на НДК) има и нещо, което можем да наречем "всяко зло за добро".

"Злото" е, че общественото внимание се насочи предимно към този проблем, който безспорно вреди на образа на страната ни и отклонява дискусията за председателството в неплодотворна посока. Какво тогава е "доброто"? "Доброто" е, че цялото българско общество научи, че България ще бъде ротационен председател. Това обаче не е успокоително, защото не е достатъчно. Ако вече всички знаят, че нещо ще се случва, не са много тези, които разбират какво точно ще се случва по време на председателството. Твърдя това съвсем убедено, следейки изказвания на политици и коментари в някои медии и дискусионни форуми.

продължава>
 
ЕВРОПЕЙСКА ДИГИТАЛНА АСАМБЛЕЯ В СОФИЯ
Вторник, 22 Август 2017 11:07

През 2018 г. София ще бъде домакин на Европейската дигитална асамблея по време на Председателството на България на Съвета на ЕС. Това бе темата за провелата се среща на Кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова с еврокомисаря Мария Габриел. На срещата присъства и Ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България г-н Огнян Златев.

Дигиталната асамблея ще даде възможност на всички, които са ангажирани в ИТ сектора и в цифровата икономика да представят и очертаят икономическите перспективи, които са предоставени на цифровия пазар.

продължава>
 
WIFI4EU - БЕЗПЛАТЕН ИНТЕРНЕТ В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПРОСТРАНСТВА
Понеделник, 21 Август 2017 11:00

WIFI4EU е възможност между 6000 и 8000 европейски населени места да предложат на своите граждани и посетители безплатен интернет в обществените пространства.

Европейската комисия и държавите-членки работят по този приоритет чрез предоставянето на 120 милиона евро за периода 2017-2019 г.

WiFi4EU означава по-голяма свързаност в Европа.

продължава>
 
СПРАВОЧНИК ОТНОСНО ФИНАНСИРАНЕТО ОТ ЕС
Петък, 18 Август 2017 10:34

В отговор на промяната на световната икономика и на начина, по който тази промяна се отразява на Европа, Европейската комисия предложи набор от програми за стимулиране на работните места, растежа и инвестициите в целия Европейски съюз. Програмите са част от многогодишната финансова рамка за периода 2014—2020 г.

Настоящата публикация разяснява тези програми и възможностите за финансиране, които те предлагат. Тези възможности за финансиране са описани накратко в брошурата, а подробна информация може да бъде намерена на уебсайта на Европейската комисия.

продължава>
 
АКО КУПУВАТЕ ОНЛАЙН БИЛЕТИ ЗА ФЕСТИВАЛИ...
Четвъртък, 17 Август 2017 10:15

У нас на кино ходят около 9% от българите. Почти еднакъв процент - близо 7 на сто - предпочитат да гледат спортно събитие или друго забавление на живо - театър, концерт или балет. Това показват данните на Евростат. Ако обаче ще пътувате за фестивал или друго събитие зад граница, вижте преди това съветите на колегите от Европейския потребителски център в Португалия за да не станете жертва на измами или нелоялни практики, когато купуват е онлайн билети за концерти, спортни събития или фестивали:

- Преди да си купите билет, проверете официалния сайт на събитието. Обикновено организаторите на фестивали, концерти или други подобни големи събития дават информация на сайта си за цените на билетите, общите условия, както и официалните места за продажбата им.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 9 от 175

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори