Начало Новини
Новини
ПАРЛАМЕНТЪТ ОПРЕДЕЛИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТОЛИЦИ НА КУЛТУРАТА ПРЕЗ 2020 – 2030 Г.
Сряда, 14 Юни 2017 07:09

‒         Пълен списък на страните, които ще бъдат домакини на инициативата „Европейска столица на културата“;
‒         Страните кандидатки и потенциалните кандидати могат да участват;
‒         Страните от ЕАСТ/ЕИП също могат да посочат столица на културата един път на всеки три години.

Всяка година две държави членки определят град, който да бъде домакин на инициативата „Европейска столица на културата“. За първи път страните от ЕАСТ/ЕИП ще могат да участват в програмата веднъж на всеки три години.

продължава>
 
ПАРЛАМЕНТЪТ ОТБЕЛЯЗВА 30 ГОДИНИ НА ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“
Вторник, 13 Юни 2017 09:47

Във вторник в пленарната зала на Парламента ще се отбележи трийсетата годишнина на програма „Еразъм+“.

Председателят на Парламента Антонио Таяни, на Комисията Жан-Kлод Юнкер и малтийският министър Хелена Дали ще бъдат домакини на церемонията в присъствието на 33-ма настоящи и бивши участници в програмата, по един от всяка страна. Трима от тях ще получат специална награда.

продължава>
 
ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ С ЕВРОКОМИСАР ТИБОР НАВРАЧИЧ ВЪВ ВАРНА– ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО
Понеделник, 12 Юни 2017 11:22

Представителството на Европейската комисия в България организира на 15 юни (четвъртък) от 16 ч. във Варна граждански диалог с комисар Тибор Наврачич, отговарящ за образование, култура, младеж и спорт в Европейската комисия. В дискусията ще се включи президентът на България Румен Радев. Темите, които се очаква да бъдат обхванати, включват бъдещето на Европа за младите, възможности за младите хора, образование и обучение, културни дейности.

Диалогът ще се излъчва на живо в интернет и по БНТ 2 от 16 ч. Гостите ще могат да задават въпросите си на място или да участват и коментират онлайн в Twitter и http://www.sli.do с хаштагове #EUdialogues и #FutureOfEurope.

продължава>
 
ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗАПОЧВА ОБЩЕСТВЕН ДЕБАТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА ОТБРАНА
Четвъртък, 08 Юни 2017 14:12

След Бялата книга на Комисията за бъдещето на Европа, в новия документ за размисъл се очертават различни сценарии за това как да се противодейства на нарастващите заплахи в областта на сигурността и отбраната, пред които е изправена Европа, и как да се укрепят собствените способности на Европа в областта на отбраната до 2025 г.

Дебатът ще има важен принос за вземането на решение за това как Съюзът да укрепи защитата и сигурността на европейските граждани, който въпрос заема централно място сред приоритетите на Комисията Юнкер.

продължава>
 
ТЕМИТЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ТАЗИ СЕДМИЦА: БЕЖАНЦИ, ДАНЪЦИ, ЛЕГАЛНИ НАРКОТИЦИ
Сряда, 07 Юни 2017 07:35

Бежанците в Италия, избягването на двойно данъчно облагане и мерките срещу разпространението на наркотични вещества са в центъра на вниманието на Парламента.

Парламентарните комисии ще се занимават тази седмица с миграционния наплив в Италия, със споровете относно данъчното облагане на фирми в различни страни от ЕС и с правила срещу „легалните дроги“. Целите на ООН за устойчиво развитие ще бъдат тема на обсъждане в комисиите по развитие и околна среда.

Наркотични вещества

Комисията по граждански свободи гласува в четвъртък мерки срещу разпространяването на наркотични вещества, които все още не са попаднали в забранителни списъци. Подобренията целят да съкратят времето за анализ на риска за подозрителните субстанции и за спиране на търговията с тях.

продължава>
 
ТЪРСЯТ СЕ МЛАДИ ХОРА ЗА ОБУЧЕНИЕ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В ТУРИЗМА!
Вторник, 06 Юни 2017 07:01

Сдружение „Младежки общински съвет – Кюстендил“ отправя покана към младите хора, които се интересуват от започване на собствен бизнес в областта на туризма за участие в подбор за предстоящо обучение по предприемачество.

Търсят се младежи над 18 години, жители на трансграничния регион България - Македония, които са все още ученици, с предстоящо завършване на своето средно образование или студенти, както и безработни, които наскоро са завършили своето образование.

продължава>
 
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЕП ТАЯНИ: „ПАРИЖКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ Е ЖИВО И ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА РАБОТИМ ПО НЕГО“
Понеделник, 05 Юни 2017 09:23

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни отговори на изявлението на президента на САЩ Доналд Тръмп за оттеглянето на страната от Парижкото споразумение за климата.

„Pacta sunt servanda [лат. Договорите трябва да се спазват]. Парижкото споразумение трябва да бъде спазено. Това е въпрос на доверие и лидерство", заяви председателят на Европейския парламент Антонио Таяни (ЕНП, Италия). „Това споразумение е действащо и ние ще продължим да работим по него със или без администрацията на САЩ“, каза той.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 9 от 169

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори