Начало Новини
Новини
ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗАПОЧВА ОБЩЕСТВЕНА КОНСУЛТАЦИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ОБЩАТА СЕЛСКОСТОПАНСКА ПОЛИТИКА
Петък, 03 Февруари 2017 14:34

Европейската комисия постави началото на първата фаза на модернизацията и опростяването на Общата селскостопанска политика (ОСП), като стартира тримесечна обществена консултация. Получените отговори ще подпомогнат работата на Комисията при определянето на приоритетите в областта на селскостопанската политика за в бъдеще. Модернизираната и опростена Обща селскостопанска политика ще отговори на ключовите предизвикателства, пред които са изправени земеделските и селските райони, като в същото време ще допринесе за изпълнението на приоритетите на политиката на Комисията (особено работните места и растежа), устойчивото развитие, насочения към резултатите бюджет, опростяването и субсидиарността.

продължава>
 
НАГРАДАТА НА ЕС ЗА МЛАД ПРЕВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ ОТИВА В КЮСТЕНДИЛ ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА
Четвъртък, 02 Февруари 2017 13:51

Мадлен Илиева е българският победител в юбилейното десето издание на конкурса на Европейската комисия Juvenes Translatores, а за втора поредна година наградата отива в Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ в Кюстендил. Със своя превод от английски на български език Мадлен изпревари 73 свои връстници от общо 16 средни училища в България и се присъедини към останалите 27 победители – по един от всяка държава от Европейския съюз. Носителите на приза за млад преводач ще бъдат поканени на 6 април 2017 г. в Брюксел, за да получат наградите си от комисар Гюнтер Йотингер, който отговаря за бюджета и човешките ресурси.

продължава>
 
МЛАДЕЖКА СРЕЩА В МААСТРИХТ
Сряда, 01 Февруари 2017 07:32

Интересно и безплатно събитие за младежки организации и млади хора от цяла Европа!

Регистрирайте се за YO!Fest 2017 в Маастрихт на 7 февруари, за да срещнете още хиляди съмишленици. Организатор е  Европейския Комитет на регионите.

YO Fest 2017 е част от събитията за отбелязване на 25-та годишнина от подписването на договора от Маастрихт.

продължава>
 
17 ЦЕЛИ ЗА 2017: ТВОЯТ ГЛАС В ООН
Вторник, 31 Януари 2017 11:15

Българските младежки делегати към ООН стартират инициатива, насочена към младежи до 29-годишна възраст, чието послание ще стигне до Организацията на Обединените нации и нейни представители.

Как може да се включите? Изпратете своя снимка до 29 януари на e-mail адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , а в имейла опишете една малка стъпка, която бихте направили с цел подобряване живота на планетата, обвързвайки своето предложение с някоя от 17-те Цели за устойчиво развитие на ООН. Също така, можете да попълните и кратка анкета по темата, идентифицирайки най-важните предизвикателства, които стоят пред младите хора в България.

продължава>
 
РЕКОРДЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ В ЕРАЗЪМ+ ПРЕЗ 2015 Г.
Понеделник, 30 Януари 2017 09:20

През 2015 г. програмата "Еразъм+" е дала възможност на рекорден брой европейци — 678 000 — да учат, да се обучават, да работят и да извършват доброволческа дейност в чужбина. През същата година ЕС е инвестирал 2,1 млрд. евро в над 19 600 проекта с участието на 69 000 организации. Това са основните заключения в годишния доклад за Еразъм+ за 2015 г., публикуван от Европейската комисия. Резултатите също така показват, че програмата е на път да постигне целта си да подкрепи 4 млн. души между 2014 г. и 2020 г.

продължава>
 
КОМИСИЯТА ПРЕДЛАГА ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ ДА ПРОДЪЛЖАТ ВРЕМЕННИТЕ ГРАНИЧНИ ПРОВЕРКИ ЗА ОЩЕ ТРИ МЕСЕЦА
Петък, 27 Януари 2017 11:06

Европейската комисия препоръча Съветът да позволи на държавите членки да продължат временните гранични проверки, които се извършват в момента на някои вътрешни шенгенски граници в Австрия, Германия, Дания, Швеция и Норвегия, за срок от още три месеца.

Въпреки постепенното стабилизиране на положението и изпълнението на серия от мерки, предложени от Комисията, за по-добро управление на външните граници и за защита на шенгенското пространство, Комисията счита, че условията на Пътната карта „Завръщане към Шенгенската система“, позволяващи възобновяването на нормалното функциониране на Шенгенското пространство, все още не са изцяло изпълнени.

продължава>
 
БЪЛГАРСКИ ЕВРОДЕПУТАТИ В ДЕБАТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПРОЕКТ НА 27 ЯНУАРИ В СОФИЯ
Четвъртък, 26 Януари 2017 11:20

На 27 януари от 10.30 часа в зала „Концертна“ на Централния военен клуб ще се проведе публична дискусия с участието на български евродепутати под надслов „Бъдещето на европейския проект“, организирана от Информационното бюро на Европейския парламент в България и Дипломатическия институт към Министъра на външните работи на Република България. Събитието е второто по ред от серията публични дискусии „Дебати с евродепутати“. Своите възгледи по темата ще представят 4-има български членове на Европейския парламент от трите най-големи политически групи в ЕП. 

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 10 от 160

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори