Начало Новини ЕД-Кюстендил
Новини ЕД-Кюстендил
ИНФОРМАЦИОННИ КАМПАНИИ В РИЛА И КОЧЕРИНОВО
Понеделник, 07 Август 2017 07:35

На 3 и 4 август 2017 г. Информационен център Европа Директно – Кюстендил проведе две информационни кампании в централните градски части на общините Рила и Кочериново. Кампаниите се провеждоха под мотото „10 години България в ЕС” и тяхната цел бе му е популяризиране на приоритетни теми от дейността на европейските институции.

продължава>
 
ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТ "МЛАДИТЕ – ГАРАНТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПА"
Понеделник, 31 Юли 2017 14:00

На 31.07.2017 г. приключиха дейностите по проект "Младите – гарант за бъдещето на Европа" по програма „Еразъм +”, Ключова дейност „Образователна мобилност за граждани”, сектор „Младеж , съфинансиран от Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз.

В продължение на 1 година доброволецът от Р. Македония Дарко Дамески подпомагаше разнообразната дейност на читалището, като се включи в организирането и провеждането на културни инициативи и концерти, изложби, информационни кампании, кръгли маси, семинари, обмяна на опит с доброволци от местни младежки организaции, реализиране на съвместни инициативи и проекти, както и подпомагаше работата на Информационен център Европа Директно – Кюстендил и Младежкия информационно-консултантски център - Кюстендил.

продължава>
 
ПРОГРАМИТЕ „ТВОРЧЕСКА ЕВРОПА” И „ЕВРОПА ЗА ГРАЖДАНИТЕ” В КЮСТЕНДИЛ
Понеделник, 24 Юли 2017 12:44

На 24 юли в Синята зала на НЧ „Братство 1869“ се проведе информационна среща, на която за първи път в Кюстендил бяха представени Програмите „Творческа Европа“ и „Европа за гражданите“ от експертите Иво Страхилов и Добрина Милушева.

Срещата бе организирана от Национален център за контакт по програма „Европа за гражданите”, Бюро „Творческа Европа“ – България и Информационен център Европа Директно – Кюстендил.

продължава>
 
ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ СЪС ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕК ЮРКИ КАТАЙНЕН
Понеделник, 24 Юли 2017 09:14

На 21 юли представители на читалище „Братство 1869” и Европа Директно – Кюстендил взеха участие в Граждански диалог със заместник-председателя на Европейската комисия Юрки Катайнен и заместник министър-председателя Томислав Дончев.  Основни теми по време на дискусията бяха какво бъдеще очаква ЕС и България като част от Съюза, как се разпределя бюджетът на ЕС, защо ни е обща отбрана на външните граници и други.

продължава>
 
ИНФОРМАЦИОННИ КАМПАНИИ В ДУПНИЦА И САПАРЕВА БАНЯ
Четвъртък, 20 Юли 2017 09:11

На 17 и 19 април 2017 г. Информационен център Европа Директно – Кюстендил проведе още 2 информационни кампании в централната част на градовете Дупница и Сапарева баня. Експертите от центъра и доброволци от читалище „Братство 1869” раздаваха рекламни и информационни материали за ЕС и отговаряха на въпроси на гражданите.

Кампаниите са част от ежегодния Инфо тур, провеждащ се в различни населени места от област Кюстендил, който тази година e посветен на „10 години България в ЕС”.

 
ПРОГРАМА „ТВОРЧЕСКА ЕВРОПА” И ПРОГРАМА „ЕВРОПА ЗА ГРАЖДАНИТЕ”: ПРИОРИТЕТИ И ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ - ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА В КЮСТЕНДИЛ
Вторник, 18 Юли 2017 08:23

Национален център за контакт по програма „Европа за гражданите”, Бюро „Творческа Европа“ – България и Информационен център Европа Директно – Кюстендил организират на 24 юли 2017 г. информационна среща за представяне на двете програми „Творческа Европа” и „Европа за гражданите”.

Каним представители на местните власти, младежки организации, образователни институции и неправителствени организации, медии и други заинтересовани страни да присъстват на срещата.

Срещата е със свободен достъп и ще се проведе в читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил, Синя зала. Начален час: 11:00 ч.

продължава>
 
ИНФОРМАЦИОННИ КАМПАНИИ В РАМКИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС „ПАУТАЛИЯ” - 2017
Понеделник, 10 Юли 2017 13:06

На 8 и 9 юли 2017 г. в рамките на Единадесети международен фолклорен конкурс „Пауталия” Европа Директно – Кюстендил проведе две информационни кампании част от ежегодния Инфо тур, провеждащ се в различни населени места от област Кюстендил. Щандът на центъра бе разположен в центъра на града на пл. „Велбъжд”, където се проведе и фолклорния конкурс.  Експертите от Европа Директно и доброволци от читалище „Братство 1869” раздаваха рекламни и информационни материали за ЕС и отговаряха на въпроси на гражданите.

продължава>
 
ГОДИШНА СРЕЩА
Вторник, 27 Юни 2017 07:29

В периода 20 - 22 юни 2017 г. в к. к. Албена се проведе Годишна среща на европейските информационни мрежи от България и Румъния на тема „10 години в ЕС”.

Срещата бе открита от Огнян Златев – ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

продължава>
 
МЛАДЕЖКА СРЕЩА В ГР. ДУПНИЦА - „30 ГОДИНИ ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+”
Понеделник, 26 Юни 2017 07:47

На 23.06.2017 г. Европейски информационен център Европа Директно – Кюстендил проведе в гр. Дупница младежка среща на тема „30 години програма „Еразъм+” – предизвикателства и ползи за младите хора”. Целта на срещата бе да се споделят добрите практики и ползите за младежите от реализирани проекти по Програма „Еразъм+” през годините.

продължава>
 
ИНФОРМАЦИОННИ КАМПАНИИ НА ЕВРОПА ДИРЕКТНО – КЮСТЕНДИЛ
Понеделник, 19 Юни 2017 13:41

На 15 и 16 юни 2017 г. Информационен център Европа Директно – Кюстендил проведе две информационни кампании в общинските центрове Невестино и Бобошево. Те са част от ежегодно провеждащия се Инфо-тур на центъра в различни населени места от област Кюстендил. Инфо-турът тази година протича под мотото „10 години България в ЕС” и целта му е популяризиране на приоритетни теми от дейността на европейските институции.

продължава>
 
ЕВРОПА ДИРЕКТНО – КЮСТЕНДИЛ НАГРАДИ ЛАУРЕАТ В ЛИТЕРАТУРНИЯ КОНКУРС „БИНЬО ИВАНОВ” 2017
Вторник, 30 Май 2017 07:59

На 29 май 2017 г. в читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил се проведе Официалната церемония по награждаване на Лауреатите на Единадесетия национален литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” – Кюстендил, 2017.

Литературният конкурс е ежегоден. Организира се от читалище „Братство 1869”, с подкрепата на Община Кюстендил, Информационен център Европа Директно – Кюстендил и се провежда под патронажа на кмета на Общината г-н Петър Паунов.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 3 от 40

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори