Начало Новини ЕД-Кюстендил
Новини ЕД-Кюстендил
ДЕН НА АКТИВНОТО ЧЕТЕНЕ В КЮСТЕНДИЛ
Петък, 11 Декември 2015 11:56

На 10 декември представители на Информационен център Европа Директно - Кюстендил посетиха ОДЗ "Славейче" и се включиха в Деня, посветен на активното четене. По време на срещата с малчуганите експерта Борислава Димитрова чете приказки на коледна тематика. На всички участници бяха раздадени детски книжки и информационни материали от Европа Директно. В срещата взеха участие деца на възраст от три до пет години, родители и учители от детското заведение.

продължава>
 
ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА „ФИНАНСИРАНЕ ОТ ЕС – ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ПРЕЗ НОВИЯ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД 2014-2020”
Вторник, 24 Ноември 2015 17:00

На 24.11.2015 г. Информационен център Европа Директно – Кюстендил проведе информационна среща „Финансиране от ЕС – възможностите през новия програмен период 2014-2020”

Целта на срещата бе представяне на политиките на ЕС за подкрепа на различни сфери от живота на европейските граждани, насочени към постигане на Стратегията „Европа 2020” чрез  информиране и насърчаване на потенциални бенефициенти за участие с проектни предложения по различни европейски програми. 

продължава>
 
ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ С КОМИСАР ТИБОР НАВРАЧИЧ, ОТГОВАРЯЩ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ, КУЛТУРА, МЛАДЕЖ И СПОРТ
Вторник, 17 Ноември 2015 10:20

На 13 ноември 2015 г. представители на читалище „Братство 1869” и Европа Директно – Кюстендил взеха участие в Граждански диалог с комисар Тибор Наврачич, отговарящ за образование, култура, младеж и спорт към Европейския парламент. Партньор на комисаря в разговора с гражданите бе депутатът в Европейския парламент Ева Паунова (ЕНП).

Диалогът с гражданите се проведе в Зала № 9 на НДК в София.

продължава>
 
ГОДИШНА КООРДИНАЦИОННА СРЕЩА НА МРЕЖАТА EUROPE DIRECT
Написано от Administrator   
Петък, 06 Ноември 2015 15:00

От 19 до 22 октомври 2015 г. в Брюксел се проведе Годишната координационна среща на центровете от Европейската мрежа Еurope Direct. В нея участва и представител на Кюстендилския информационен център, заедно с представители на останалите 16 центъра в България.

Традиционно събитието има за цел да предостави поле за директна комуникация между представителите на Мрежата и европейските институции, да бъдат обсъдени ключови теми и предстоящи събития, както и да се осъществи обмен на опит между Центровете.

продължава>
 
СРЕЩА ПО ПОЛИТИКИТЕ ЗА МЛАДЕЖТА В БЪЛГАРИЯ
Вторник, 03 Ноември 2015 10:00

На 29.10.2015 г. представители на Европа Директно – Кюстендил, читалище „Братство 1869”, МИКЦ – Кюстендил и други младежки организации от гр. Кюстендил взеха участие в работна среща за представяне на проект „Информираност, координация и партньорство за провеждане на младежката политика в България”.  Проектът се изпълнява от Министерство на младежта и спорта по Оперативна програма „Административен капацитет”. Срещата се проведе в една от залите на Хотел „Радисън” в гр. София.

продължава>
 
БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ В СЕСИЯТА НА КОНГРЕСА ЗА РЕГИОНАЛНИ И МЕСТНИ ВЛАСТИ В СТРАСБУРГ
Петък, 30 Октомври 2015 09:59

От 20 до 22 октомври 2015г. в Страсбург, се проведе 29-тата сесия на Конгреса за регионални и местни власти към Съвета на Европа. В Двореца на Европа се събраха делегати от всички страни-членки на Съвета, за да дискутират както местни, така и засягащи цяла Европа проблеми и да търсят възможности за тяхното решение.

На тази сесия бяха поканени и 40 младежки делегати от страните-членки на Съвета, които имаха възможността да присъстват на всички срещи и заседания на Конгреса, както и да вземат активно участие в дебатите по дискутираните теми.

продължава>
 
EВРОПА ДИРЕКТНО – КЮСТЕНДИЛ БЕ ДОМАКИН НА КЛАСИЧЕСКИ КОНЦЕРТ
Сряда, 28 Октомври 2015 07:44

На 27 октомври 2015 г. читалище „Братство 1869” и Европа Директно - Кюстендил бяха домакини на Самостоятелния концерт на младия сръбски пианист Андрия Мамутович, който изпълни произведения от Роберт Шуман. Концертът е резултат на създадените през последните години партньорски взаимоотношения между читалище „Братство 1869” и Музикалното училище в Ниш, които реализираха успешно два трансгранични проекта в областта на културата и изкуството.

продължава>
 
ИНФО-ТУР 2015 В ТРЕКЛЯНО
Сряда, 07 Октомври 2015 15:00

На 6 октомври  2015 г. в с. Трекляно  Информационен център Европа Директно – Кюстендил проведе последната за тази година информационна кампания, част от Инфо-тур 2015, посветен на Европейската година за развитие. На информационния щанд на центъра експерти от Европа Директно - Кюстендил и доброволци от читалище „Братство 1869” раздаваха рекламни и информационни материали, посветени на Европейската година, както и всякакви други издания на европейски институции и отговаряха на въпроси на гражданите.

Целта на кампанията е популяризиране на мисията и целите на Европейската година, както и приоритетни теми от дейността на европейските институции сред широката общественост на област Кюстендил.

 
15 СЕПТЕМВРИ В КЮСТЕНДИЛ
Сряда, 16 Септември 2015 14:00

По случай началото на новата учебна година представители на Европа Директно – Кюстендил посетиха Начално училище „Св. Климент Охридски” в гр. Кюстендил и разговаряха с децата по различни европейски теми, подходящи за тяхната възраст като Кой е единният европейски номер за спешни случаи, Кои са държавите в ЕС, От кога България е член на ЕС, Коя е единната валута на ЕС и др. Малките ученици получиха и по една детска книжка, издание на ЕС.

 
ДЕН НА ЕВРОПЕЙСКОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО В КЮСТЕНДИЛ
Понеделник, 14 Септември 2015 07:43

Тази година програмите за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия и между България и Македония организираха съвместно честване на Деня на европейското сътрудничество на 12 септември 2015 пред Драматичния театър в гр. Кюстендил.

Програмата бе под надслов „Общите граници ни правят по-близки". Основната идея на събитието бе да се представят културата и традициите на трите държави чрез представяне на традиционни народни танци и модно шоу. Най-младите участници - ученици от Кюстендил, Делчево и Сурдулица рисуваха по време на събитието върху 30-метрово платно, за да създадат една обща художествена творба, олицетворяваща европейското сътрудничество.

продължава>
 
ИНФО-ТУР 2015 В БОБОВ ДОЛ
Понеделник, 07 Септември 2015 08:32

На 4 септември  2015 г. в град Бобов дол  Информационен център Европа Директно – Кюстендил проведе поредната си информационни кампания, част от Инфо-тур 2015, посветен на Европейската година за развитие.

На информационния щанд на центъра експерти от Европа Директно - Кюстендил и доброволци от читалище „Братство 1869” раздаваха рекламни и информационни материали, посветени на Европейската година, както и всякакви други издания на европейски институции и отговаряха на въпроси на гражданите.

Целта на кампанията е популяризиране на мисията и целите на Европейската година, както и приоритетни теми от дейността на европейските институции сред широката общественост на област Кюстендил.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 9 от 40

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори