GHIDUL BURUIENILOR PDF

Аналитика Bolile culturilor agricole. Болезни сельхозкультур Dăunătorii culturilor agricole. Вредители сельхозкультур Ghidul buruienilor. Ghidul doreşte să asigure o înţelegere mai bună a impactului .. întreţinere specializat în combaterea buruienilor, bolilor şi dăunătorilor; scăderea riscului de . Ghidul vă ajută să înțelegeți mai bine conceptele de „sănătate” și „securitate”, aspectele În mod alternativ, eliminarea buruienilor poate fi efectuată.

Author: Shaktilkis Maubar
Country: Maldives
Language: English (Spanish)
Genre: Politics
Published (Last): 16 November 2005
Pages: 13
PDF File Size: 11.88 Mb
ePub File Size: 6.11 Mb
ISBN: 783-7-85449-572-4
Downloads: 8557
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fenritaxe

Plante medicinale

Floarea soarelui Helianthus annuus L. Prin industrializare, dupa extragerea uleiului, raman sroturile, utilizate ca sursa de proteina in hrana animalelor si matrie prima pentru concentrate de proteine in industria mezelurilor. Din cojile semintelor se fabrica furfurolul folosit in industria fibrelor artificiale, a maselor plastice.

Capitulele se utilizeaza in hrana animalelor, tulpinile sunt utilizate drept material combustibil sau in industria materialelor de constructii. Date privind dinamica productiei suprafata cultivata; productie medie; productie totala realizata. Suprafata cea mai mare cultivata a fost de peste 1 milion ha in anii si P roductie totala realizat a in anul a fost de 1,7 milioane tone.

In anul s-a atins cea mai mare productie totala realizata, respectiv, doua milioane tone. Z ona foarte favorabila zff: Z ona favorabila zf: Campia de Vest jud. Timis, Arad, Bihor, Satu-Mare – soluri cernoziomice profunde, cantitati relativ ridicate de precipitatii; zone neirigate din Campia Romana si Podisul Dobrogei soluri brun —roscate in Campia Romana, deficit de apa ; Hibrizi recomandati: Z ona putin favorabila zpf: Campia Jijiei, Podisul Barladului si Campia Transilvaniei fertilitate scazuta a solurilor, fenomen de eroziune de la moderat la excesiv, deficit sau exces temporar de apa ; Hibrizi recomandati: Perioada de vegetatie si de campanie: P erioada de vegetatie — – zile.

E poca de semanat – incepe atunci cand in sol se inregistreaza pragul minim de 7 gr a d e C, la adancimea de incorporare a semintei cm. D ata recoltarii — septembrie-octombrie.

Combaterea melcilor din gradini

Descrierea principalior hibrizi de floarea — soarelui. Hibrid timpuriu, t alie cm; zile; gr upa A precocitate; 50; Conditii minime de calitate pentru floarea – soareluiconforme planului de gradare stabilit prin Sistemul National de Gradare a Semintelor de Consum Manualul de gradare: Nu se recomand a: Ar a tura de var a: Ar a tura de toamn a cm: Preg a tirea teren ului: Se face toamna sau primavara prin lucr a ri superficiale pentru a mentine rezerva de apa in sol.

Patul germinativ se preg a te s te printr-o singur a trecere cu combinatorul sau cultivatorul total i n preziua sem a natului la buguienilor a ncimea de cm.

  EFECTO ZEEMAN PDF

Fertilizarea de baz a. Hibrizi i de floarea soarelui recomanda t i bhidul vestul ta rii sunt: Combatere d a un a tori burjienilor se va face cu insecticide le: Epoca de sem a nat: Perio a da optim a de sem a nat este prim a vara c a nd i n sol la ad a ncimea de sem a nat cm se i nregistreaz a o temperatur a de grade. Densitatea se stabile s te i n func t ie de poten t ialul biologic al soiului, indicii de calitate a i semin t ei s i starea fitosanitar a a acestora, de epoca de sem a nat, de calitatea patului germinativ, s i de presiunea bolilor la densit at i m a rite.

Hibrizi timpurii 52 ; Hibrizi semitimpurii 50 ; Hibrizi tardivi 48 ; Greutate a boabe: Cantitate de s a m a n ta la hectar: Hgidul a ncimea de sem a gbidul Combatere a bolilor la floarea soarelui i n timpul vegeta t iei: Combatere a d a un a tori lor: Actara 35 WG 0.

Combatere a buruieni lor. Se vor efectua tratamente chimice i n momentele optime de aplicare cu unul dintre urm a toarele erbicide: Nu se recolteaz a la maturitatea deplin adatorit a pierderilor mari prin scuturare.

Se vor executa lucr a ri de lop a tare, condi t ionare, lotizare s i controale periodice privind condi buruieilor iile de p a strare. In prezent, boabele de soia provenite din SUA reprezinta peste doua treimi din boabele de soia importate de Uniunea Europeana.

Plante medicinale – Wikipedia

UE importa aproximativ 14 milioane de tone de boabe de soia pe an, ca o sursa de proteine pentru hrana animalelor noastre, inclusiv pui, porcine si bovine, precum si Comisia Europeana si-a prezentat astazi raportul privind dezvoltarea proteinelor vegetale in Uniunea Europeana. Raportul analizeaza situatia cererii si ofertei de proteine vegetale de exemplu, rapita, soia, floarea-soarelui, mazare de camp, bob, linte sau naut din UE si examineaza modalitatile de dezvoltare ulterioara a acestor productii prin metode rationale din punct de vedere economic si din perspectiva mediului.

Romania are conditii exceptionale pentru cultura plantelor proteice, in special pentru soia. Corect ingrijita, rapita iti poate aduce profituri mari. Este greu sa mai gasesti vreun fermier care sa gnidul fi ghieul, macar o data, hibrizi de rapita. Dar, pana sa ajungi la o productie cu care sa te mandresti, trebuie sa te asiguri ca respecti intreg lantul tehnologic si ca folosesti produsele potrivite pentru ingrijirea rapitei.

In continuare, iti prezentam cei mai importanti factori pe care trebuie sa-i iei in considerare, pentru a avea un lan curat de rapita. La solicitarea Asociatiilor de Producatori Agricoli si a Asociatiei Producatorilor de Seminte, Romania a notificat Comisia Europeana privind plasarea pe piata pentru o perioada de maxim 90 de zile a urmatoarelor produse: Gargarita mazarii Bruchus pirosum L.

  HP PHOTOSMART C4200 PDF

Larvele ei ataca numai boabele de mazare, distrugand o mare parte din interiorul bobului.

Ierneaza ca adult in diferite locuri de depozitare a mazarii hambare, silozuri etc. Uneori poate ierna si in boabele ramase in camp. Butuienilor BASF a aratat de multe ori faptul ca intelege nevoile fermierilor si provocarile cu care acestia se confrunta in ceea ce priveste cultura de floarea-soarelui.

Producatorii de sfecla de zahar pot beneficia de ajutor national tranzitoriu si sprijin voluntar cuplat, daca fac dovada incheierii unui contract cu o fabrica de zahar recunoscuta de MADR.

Astfel, au fost recunoscute ca operatori economici care desfasoara activitati de fabricarea zaharului urmatoarele fabrici: Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.

Date privind dinamica productiei suprafata cultivata; productie medie; productie totala realizata Suprafata cea mai mare cultivata a fost de peste 1 milion ha in anii si Zone de favorabilitate Z ona foarte favorabila zff: S a m a n t a s i sem a natul Hibrizi i de floarea soarelui recomanda t i pentru vestul ta rii sunt: Combatere a buruieni lor Se vor efectua tratamente chimice i n momentele optime de aplicare cu unul dintre urm a toarele erbicide: Potential ridicat de dezvoltare pentru proteinele vegetale in UE Plante tehnice Comisia Europeana si-a prezentat astazi raportul privind dezvoltarea proteinelor vegetale in Uniunea Europeana.

In atentia cultivatorilor de sfecla de zahar: Creste interesul pentru culturile proteice Plante tehnice Romania are conditii exceptionale pentru cultura plantelor proteice, in special pentru soia. Cum alegi varianta potrivita pentru erbicidarea rapitei conventionale Rapita Corect ingrijita, rapita iti poate aduce profituri mari. Autorizare temporara pentru doua produse de combatere a daunatorilor de sol la cultura de rapita Rapita La solicitarea Asociatiilor de Producatori Agricoli si a Asociatiei Producatorilor de Seminte, Romania a notificat Comisia Europeana privind plasarea pe piata pentru o perioada de maxim 90 de zile a urmatoarelor produse: Lista fabricilor de zahar recunoscute de MADR Sfecla Producatorii de sfecla de zahar pot beneficia de ajutor national tranzitoriu si sprijin voluntar cuplat, daca fac dovada incheierii unui contract cu o fabrica de zahar recunoscuta de MADR.

Afaceri agricole Stiri agricole Fonduri europene Fonduri europene Subventii agricultura Management agricol Marketing agroalimentar. Masini, utilaje, instalatii Utilaje agricole Tractoare Combine agricole Constructii, instalatii, echipamente. Dezvoltare rurala Afaceri la tara Produse traditionale Turism rural Obiceiuri si traditii.