JADUAL PUASA SUNAT 2015 PDF

jadual kuliah . Menghayati Keindahan Ramadhan. Rabu. Puasa: Antara *Kuliah akan bermula selepas Solat Sunat Ba’diah Zuhur. Rabu. * Hari Raya Puasa / Aidilfitri 05 Jun , Rabu. Awal Zulhijjah 02 Ogos , Jumaat. * Hari Raya Korban / Aidiladha 11 Ogos , Ahad. Hakcipta © Jabatan Kemajuan Islam Malaysia Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan.

Author: Bak Fenrisida
Country: Jordan
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 21 May 2015
Pages: 108
PDF File Size: 17.9 Mb
ePub File Size: 14.73 Mb
ISBN: 570-2-74115-760-3
Downloads: 60314
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Temuro

Sampul Raya Paling “Rare”.

Laman Web Rasmi Jabatan Mufti Negeri Sarawak

Lihat semua komen 6. Untuk komen, sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang! Latest hot New threads Last replied. Manfaat Puasa Untuk Kesihatan Bulan puasa adalah bulan yang penuh barakah. Selain bulan beribadah, tahukah anda apa manfaat pasa dari berpuasa? Tradisi Memasang Pelita Kian Sepi.

Projek Kucing Gelandangan Ramadan. Nutty Almond Kiah Propa.

  BRANDZ TOP 100 MOST VALUABLE GLOBAL BRANDS 2011 PDF

Mood Republik Mengecewakan Pengunjung. Komen Terbaru Quote ylq Netizen Buktikan Janna Nick Lesbian!

Alicia Amin Tayang Lagi. Credits 0, For the next level needed Credits.

Manfaat Puasa Untuk Kesihatan

Dean BZ Sumber foto: Mungkin ramai yang tidak tahu puasa sebenarnya amat bagus bukan saja kerana tuntutan agama untuk ibadah semata-mata, namun dari segi kesihatan berpuasa memberi banyak manfaat. Namun doktor juga tidak begitu saja mengesyorkan diet dengan cara puasa seperti ini jika kesihatan anda tidak benar-benar bersedia melakukan puasa. Selain puasaanda juga boleh meningkatkan kesihatan dengan cara melaksanakan puasa selama 5 hari berturut-turut setiap sebulan sekali.

Ini bukan hanya jadi cara diet menurunkan berat badan yang berkesan, tetapi sekaligus menjadi cara detoksifikasi tubuh secara semulajadi.

Diet puasa 5 hari ini pun boleh membantu menurunkan nafsu makan berlebih, orang akan lebih mampu mengawal keinginan makan dan tidak mudah lapar. Seorang saintis bahkan menjelaskan dalam kajian beliau bahawa menjalani puasa boleh memanjangkan umur dan membersihkan sel-sel tubuh yang rosak dan menjana semula sel-sel baru lebih baik daripada tidak puasa.

  C# MESTERI SZINTEN 21 NAP ALATT PDF

Jadi sekarang jelaskan kenapa puasa diwajibkan selama sebulan dalam setahun? Selain ibadah, ia juga bertujuan untuk menyucikan hati dan penyakit-penyakit yang didalam badan kita.

Sesungguhnya apa yang diaturkan oleh-Nya adalah yang terbaik untuk kita kerana Dia adalah pencipta yang lebih mengetahui segala-galanya.